BANCA TRANSILVANIA și RERD au primit permisiunea Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea a 100% de acțiuni ale VICTORIABANK


La cererea sa referitor la achiziționarea a 100% din acțiunile băncii comerciale din Moldova «Victoriabank», Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au primit de la Banca Națională permisiunea respectivă. Reamintim că BERD este acționar, atât al băncii din România, cât și celei din Republica Moldova,  și a deținut în Victoriabank până în prezent un pachet în valoare de 27,5% din acțiuni.

După intrarea Băncii Transilvania în Victoriabank pe piața reglementată de capital este așteptată publicarea ofertei de către noul investitor privind răscumpărarea tuturor acțiunilor băncii din Moldova. Acest lucru a fost declarat de către președintele Consiliului de administrație al BC «Victoriabank», Victor Țurcan, care deține, de asemenea, 10.45% din capitalul social al băncii. În special, bancherul a spus că, în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova, în cazul achiziționării pachetului majoritar de acțiuni, Banca Transilvania si BERD, care reprezintă în prezent peste 50% din acțiunile Victoriabank, sunt obligate să anunțe o licitație pentru achiziționarea acțiunilor rămase la un preț propus anterior.

Procedura de efectuare ofertei pentru cumpărarea de acțiuni prevede că aceasta trebuie să fie valabilă pe o perioadă de la 40 până la 60 de zile. Prin urmare, tranzacția pentru achiziționarea participației de 100% în Victoriabank poate fi finalizată până la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

20.11.2017

0

62

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org