Încă 25 de întreprinzători vor fi finanțați în cadrul programului PARE 1 + 1


Ca parte a programului de atragere a surselor bănești în economia națională ”PARE 1 + 1” finanțare pentru un total de 5,85 milioane de lei vor primi încă 25 de antreprenori din Republica Moldova. Semnarea acordurilor respective a avut loc vineri, 24 noiembrie în incinta Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (ODIMM).

Astfel, contribuția proprie a beneficiarilor va fi de 16 milioane de lei, iar în cadrul proiectelor aprobate urmează să fie create 74 de locuri de muncă. Din numărul total al solicitanților care au devenit beneficiari ai fondurilor ”PARE 1 + 1”, 11 antreprenori au statutul de lucrători migranți care au revenit în țară, iar ceilalți 14 antreprenori sunt rudele de gradul întâi de rudenie ale celor care în acest moment lucrează în străinătate.

În plus, în Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii s-a menționat, că 18 proiecte ale antreprenorilor-beneficiarii presupun investiții în segmentele cum ar fi creșterea animalelor și agricultura: cultivarea strugurilor, cerealelor, nucilor, prunelor și legumelor. În cadrul a trei proiecte se planifică organizarea proceselor de producție a produselor de panificație, mobilierului și încălțămintei. Și trei proiecte vizează dezvoltarea sectorului de servicii în domenii precum educația și sănătatea.

Menționăm că, în perioada ianuarie-octombrie 2017, de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii au fost semnate 152 de contracte de finanțare pentru o sumă totală de circa 30 de milioane de lei. Astfel, mai mult de 97,5 milioane de lei sunt planificate să fie investite în economia țării. Pentru 2017, bugetul programului ”PARE 1 + 1” este planificat la nivelul de 40 de milioane de lei.

24.11.2017

0

12

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org