CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
9460$
Etherium
197.79$

Rata de schimb a leului moldovenesc a trecut limita de 18 MDL: 1 USD și 20 MDL: 1 EURO

În condițiile unei consolidări nesemnificative dar stabile a cursului, leul moldovenesc a atins în această săptămână limita de 18 MDL: 1 $ și 20 MDL: 1 EURO. Potrivit unor dealeri valutari, aceasta este o mișcare sezonieră pe piață și, prin urmare, tendința cursului de schimb va trebui în curând să revină la normal.

În special, unul dintre participanții profesioniști pe piață a remarcat că, în absența unei intervenții evidente în situația actuală a Băncii Naționale a Moldovei, leul moldovenesc începe să se întărească cu încredere. Acest lucru este facilitat de faptul că, până în prezent, participanții la piață înșiși nu pot satisface pe deplin toate cererile de vânzare de dolari americani și euro. În aceste condiții, rata leului răspunde instantaneu la orice schimbări de pe piață.

Pe de altă parte, în opinia experților, o asemenea tendință monetară are un impact pozitiv nu numai asupra leului moldovenesc, ci și asupra situației politice din țară - autoritățile actuale sunt interesate de stabilitatea și durabilitatea cursului. În plus, după stabilizarea situației politice din Moldova, leul moldovenesc a început să-și recâștige cu încredere pozițiile anterioare în raport cu perechea principală de valută.

Potrivit previziunilor preliminare, situația de pe piața valutară va depinde în mod direct de poziția organului de reglementare - Banca Națională a Moldovei. Astfel, dacă autoritatea de reglementare va cumpăra moneda în viitorul apropiat, ar trebui să ne așteptăm la consolidarea poziției de schimb a leului. În același timp, dealerii de valută subliniază că astăzi cererea de monedă din partea agenților economici a scăzut considerabil și nu merită să așteptăm o creștere până în toamnă.

Miercuri, 10 iulie, Banca Națională a Moldovei a stabilit rata oficială a leului la 17,8617 MDL: 1 $ și 20,0095 MDL: 1 Euro.

28
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe