CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
9497$
Etherium
198.65$

Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova

Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru copii. Potrivit documentului, beneficiul va fi majorat cu 3%, luând în considerare indicele inflației pentru anul precedent.

Conform deciziei guvernului, indemnizația în zilele obișnuite va fi de 11 lei, și nu de 10, așa cum a fost înainte. În plus, alocația pentru ziua de naștere a copilului a crescut cu 3 lei – de la 100 la 103 lei, iar în zilele de sărbătoare, de la 70 la 73 lei.

În special, noul document indică o modificare a metodei de stabilire și de calcul a alocației zilnice în zilele de sărbătoare și în ziua de naștere a copilului în favoarea furnizării de fonduri în ansamblu și nu într-o sumă majorată. Astfel, potrivit dezvoltatorilor proiectului, principiile respectării intereselor superioare ale copilului vor fi respectate, iar discriminarea va fi exclusă.

Conform proiectului, în zilele de sărbătoare și de naștere, copiii vor primi o alocație, precum și o cotizație zilnică cu ocazia sărbătorilor și zilelor de naștere. În plus, furnizorul/beneficiarul serviciilor vor avea dreptul să desemneze o metodă de plată bazată pe disponibilitatea și conformitatea acestora cu nevoile furnizorului / destinatarului.

Pentru implementarea modificărilor adoptate la Proiect, guvernul a alocat fonduri aprobate în bugetul de stat pentru anul în curs și care va fi transferat bugetelor locale într-un scop special.

Alocația zilnică pentru copii este o sumă fixă ​​de bani plătită zilnic copilului pentru utilizare individuală. Beneficiarii acestei alocații sunt copiii rămași temporar fără îngrijire părintească, precum și copiii aflați în îngrijirea serviciului de îngrijire parentală.

 

47
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe