Sistemul centralizat și descentralizat al cryptovalutei: care este diferența?


Crypto valuta este o sursă de plată de tip digital. Funcționarea acesteia este asigurată de metodele criptografice de afișare a informațiilor: se asigură confidențialitatea operațiunilor, în timp ce calculele matematice servesc ca o confirmare a fiabilității lor. Informațiile privind tranzacțiile efectuate între portofelul electronic sunt deschise, însă nu există careva date despre proprietarii lor. Dacă va dori, proprietarul își poate identifica numele.

Principiile funcționării "blokchain"

O caracteristică distinctă a tranzacțiilor privind schimbul valutei criptografice este ireversibilitatea acestora. Cu alte cuvinte, nu există nicio posibilitate de anulare a tranzacției dacă există obiecții sau revendicări. Puteți să returnați fondurile numai în mod voluntar, dar acest lucru va necesita efectuarea unei tranzacții separate.

Datorită acestui principiu, este asigurată funcționarea tehnologiei blokchain - aceasta este un registru public, care include un lanț continuu de blocuri de informații. Pentru a opera acest lanț de blocuri, sunt necesare resurse uriașe de calcul. Prin urmare, în condițiile unei creșteri dinamice a pieței criptovalutare, un calculator obișnuit ar putea efectua o tranzacție timp de cel puțin câteva săptămâni din cauza resurselor limitate.

Cripto-valute descentralizate - ce este?

Moneda criptată descentralizată este o monedă care nu are un centru unic. Practic, toate sistemele care stabilesc circulația banilor virtuali, utilizează resursele informatice ale oamenilor din întreaga lume. Acești oameni sunt numiți mineri.

Orice persoană interesată poate deveni Miner. Cerința principală este ca sistemul de operare să îndeplinească cerințele care vor asigura funcționarea blocului. Pentru asigurarea resurselor lor, minerii sunt remunerați, de regulă, în moneda criptografică.

Rezultă că cele mai multe cripto-valute nu au o administrare centralizată. Stabilitatea în funcționarea sistemului crypto-currency este asigurată exclusiv prin calcule matematice. Prin urmare, cripto-valutele sunt descentralizate. Cea mai faimoasă și răspândită monedă descentralizată cripto este bitcoin.

Cripto-valute centralizate

Cripto-valutele centralizate au propriul lor centru unic, însă sunt puține și mai puțin populare în comparație cu omologii lor descentralizați. Prima valută cripto centralizată a fost DigiCash, creată de David Chom. În 1990, acesta a dezvoltat un font criptografic pentru efectuarea plăților anonime. Cu toate acestea, opt ani mai târziu, compania sa a falimentat din cauza capacităților limitate de calcul ale echipamentului utilizat.

În 2015, OneCoin Limited a lansat moneda OneCoin. Compania este angajată în mineritul său independent. În același timp, pe teritoriul Germaniei și Italiei, activitățile OneCoin Limited sunt recunoscute ca ilegale. Motivul a fost dezvăluirea faptelor de falsificare a informațiilor, opacitatea tranzacțiilor efectuate și semnele piramidale.

Investiții în cripto valută

Orice monedă cripto poate fi considerată o investiție. În același timp, trebuie de avut în vedere faptul că, odată cu popularitatea din ce în ce mai mare a uneia sau a altei monede crypto, volatilitatea acesteia crește și ea. Ca urmare, astfel de instrumente de plată devin active cu un nivel sporit de risc.

7

706

Comentarii


Williamtit

11.01.2019 08:01JesusCok

25.12.2018 00:12WilliamHag

09.12.2018 11:12JeraldFew

28.11.2018 06:11RichardVunse

19.11.2018 18:11


Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org