Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Sistemul centralizat și descentralizat al cryptovalutei: care este diferența?

Crypto valuta este o sursă de plată de tip digital. Funcționarea acesteia este asigurată de metodele criptografice de afișare a informațiilor: se asigură confidențialitatea operațiunilor, în timp ce calculele matematice servesc ca o confirmare a fiabilității lor. Informațiile privind tranzacțiile efectuate între portofelul electronic sunt deschise, însă nu există careva date despre proprietarii lor. Dacă va dori, proprietarul își poate identifica numele.

Principiile funcționării "blokchain"

O caracteristică distinctă a tranzacțiilor privind schimbul valutei criptografice este ireversibilitatea acestora. Cu alte cuvinte, nu există nicio posibilitate de anulare a tranzacției dacă există obiecții sau revendicări. Puteți să returnați fondurile numai în mod voluntar, dar acest lucru va necesita efectuarea unei tranzacții separate.

Datorită acestui principiu, este asigurată funcționarea tehnologiei blokchain - aceasta este un registru public, care include un lanț continuu de blocuri de informații. Pentru a opera acest lanț de blocuri, sunt necesare resurse uriașe de calcul. Prin urmare, în condițiile unei creșteri dinamice a pieței criptovalutare, un calculator obișnuit ar putea efectua o tranzacție timp de cel puțin câteva săptămâni din cauza resurselor limitate.

Cripto-valute descentralizate - ce este?

Moneda criptată descentralizată este o monedă care nu are un centru unic. Practic, toate sistemele care stabilesc circulația banilor virtuali, utilizează resursele informatice ale oamenilor din întreaga lume. Acești oameni sunt numiți mineri.

Orice persoană interesată poate deveni Miner. Cerința principală este ca sistemul de operare să îndeplinească cerințele care vor asigura funcționarea blocului. Pentru asigurarea resurselor lor, minerii sunt remunerați, de regulă, în moneda criptografică.

Rezultă că cele mai multe cripto-valute nu au o administrare centralizată. Stabilitatea în funcționarea sistemului crypto-currency este asigurată exclusiv prin calcule matematice. Prin urmare, cripto-valutele sunt descentralizate. Cea mai faimoasă și răspândită monedă descentralizată cripto este bitcoin.

Cripto-valute centralizate

Cripto-valutele centralizate au propriul lor centru unic, însă sunt puține și mai puțin populare în comparație cu omologii lor descentralizați. Prima valută cripto centralizată a fost DigiCash, creată de David Chom. În 1990, acesta a dezvoltat un font criptografic pentru efectuarea plăților anonime. Cu toate acestea, opt ani mai târziu, compania sa a falimentat din cauza capacităților limitate de calcul ale echipamentului utilizat.

În 2015, OneCoin Limited a lansat moneda OneCoin. Compania este angajată în mineritul său independent. În același timp, pe teritoriul Germaniei și Italiei, activitățile OneCoin Limited sunt recunoscute ca ilegale. Motivul a fost dezvăluirea faptelor de falsificare a informațiilor, opacitatea tranzacțiilor efectuate și semnele piramidale.

Investiții în cripto valută

Orice monedă cripto poate fi considerată o investiție. În același timp, trebuie de avut în vedere faptul că, odată cu popularitatea din ce în ce mai mare a uneia sau a altei monede crypto, volatilitatea acesteia crește și ea. Ca urmare, astfel de instrumente de plată devin active cu un nivel sporit de risc.

3878
100
Williamtit
#1
11.01.2019 08:01
100
JesusCok
#1
25.12.2018 00:12
100
WilliamHag
#1
09.12.2018 11:12
100
JeraldFew
#1
28.11.2018 06:11
100
RichardVunse
#1
19.11.2018 18:11
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe