Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Prin ce diferă moneda crypto de moneda tradițională

Moneda Crypto este o monedă digitală (virtuală) care nu are nici o expresie fizică. Unitatea de măsură a monedei crypto este "coin" - în limba engleză înseamnă "monedă". Deoarece astfel de bani reprezintă un cifru care nu poate fi copiat, este imposibilă forjarea acestora. Iar utilizarea criptografiei în "producția" unor astfel de monede a determinat folosirea prefixului "crypto" în numele lor.

Până în prezent, comercianții folosesc crypto valuta pentru a efectua plăți pe Internet atunci când cumpără diverse bunuri sau plătesc pentru servicii.

Moneda Crypto și banii electronici: principalele diferențe

De banii electronici tradiționali moneda crypto este diferită prin următoarele:

  • ca banii obișnuiți să fie facturați în cont în formă electronică, inițial trebuie să fie înregistrați în acest cont în echivalentul lor fizic – de exemplu, prin intermediul unui terminal sau al unei bănci;
  • emiterea monedei crypto se efectuează direct pe Internet, iar acești bani nu sunt asociați cu nicio altă monedă în sensul său obișnuit și nici cu niciun sistem monetar al statului.

Pe baza acestui fapt, se poate afirma că moneda crypto reprezintă mijloace electronice de plată, care, totuși, au propriile lor merite.

Avantajele monedei crypto

Avantajele utilizării valutei crypto sunt:

  • disponibilitatea mijloacelor de plată în orice moment – retragerea fondurilor și înghețarea contului este imposibilă;
  • capacitatea de a verifica și urmări operațiunile efectuate;
  • regimul deschis al codului – oricine poate dobândi monedele virtuale;
  • anonimatul – informațiile despre deținătorul contului cu moneda crypto sunt criptate, fiind disponibile doar numărul portofelului virtual și datele privind suma disponibilă în cont;
  • fiabilitatea – moneda crypto este protejată în mod fiabil, astfel încât nu poate fi falsificată, precum nu pot fi efectuate și alte manipulări frauduloase;
  • nesupunerea proceselo inflaționiste – având în vedere volumul limitat al monedei criptate emise, riscurile de inflație datorate activității excesive a emitentului sunt practic excluse.

În plus, moneda crypto este prezentată ca o unitate monetară independentă: emisia sa nu este reglementată de nimeni, iar circulația fondurilor pe conturi nu este controlată de nimeni. Această caracteristică a monedei virtuale continuă să atragă mulți utilizatori ai rețelei globale. În plus, nu se aplică comision pentru transferul de fonduri între diferite țări.

Alte caracteristici ale monedei criptografice

Până în prezent, procesul de emitere și transferuri în cripto-valută de către bănci și alte organe de supraveghere financiară nu se controlează. Având în vedere acest lucru, unele structuri de stat limitează utilizarea valutei crypto.

De asemenea, moneda crypto se caracterizează prin volatilitate - cursul acestei monede este imprevizibil și este determinat de cererea actuală pentru aceasta. Accesul la banii electronici se obține printr-o "cheie" specială – o parolă criptată. Responsabilitatea pentru siguranța economiilor virtuale este suportată de utilizatorul însuși.

Tipuri de monede criptografice

Până în prezent, sunt cunoscute multe tipuri de bani virtuali, dar numai câteva cripto-valute au obținut popularitate. Cea mai cunoscuta moneda cripto este Bitcoin. Avantajele acestor mijloace de plată sunt recunoscute: posibilitatea schimbului lor pe bani obișnuiți, descentralizarea, anonimatul și securitatea. Având în vedere acest fapt, interesul față de bitcoin este în creștere, ceea ce determină și creșterea interesului utilizatorilor în bani virtuali, prin urmare, capitalizarea lor, de asemenea, este în creștere.

Schimbul monedei crypto pe bani obișnuiți se efectuează la casele de schimb specializate sau prin terminale speciale. De asemenea, moneda virtuală este utilizată atât în ​​sectorul real, cât și pe piețele financiare. Cu ajutorul acesteia puteți plăti bunurile și serviciile pe Internet, să efectuați transferurile de bani și alte tranzacții financiare.

Cele mai cunoscute cripto-valute, în afară debitcoin, sunt Litecoin, Ethereum, Dogecoin, Peercoin și Namecoin. În plus, multe cripto-valute sunt construite pe baza sistemului Bitcoin existent, care afectează dinamica dezvoltării și a ratei acestora.

1961
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe