Finanțarea afacerilor: tipuri, caracteristici, accesul pentru antreprenori


În procesul său de dezvoltare, orice întreprindere mică sau mare are nevoie de finanțare. Pentru a face acest lucru, cel mai adesea, astfel de companii recurg la serviciile instituțiilor financiare - băncilor comerciale sau organizațiilor de microfinanțare. Cu toate acestea, pe lângă împrumuturi, există și alte tipuri de finanțări: granturi și subvenții pentru întreprinderile mici, atragerea investitorilor, finanțarea creanțelor.

Tipuri de finanțare

Inițial, întreprinderile au posibilitatea de a utiliza diferite surse de finanțare: chiria, vânzarea, finanțarea stocurilor sau actualizarea conturilor confidențiale. De asemenea, această categorie de finanțare include emiterea creanțelor de credit, finanțarea comenzilor de cumpărare prin acordarea reducerilor confidențiale.

Un alt tip de finanțare a afacerilor sunt micro-creditele. De acestea pot profita atât întreprinderile mici, cât și cele mijlocii. Mijloacele bănești, de regulă, sunt utilizate în diverse scopuri: pentru achiziționarea mașinilor și echipamentelor, materialelor și materiei prime, inventarului, mobilierului, pentru utilizarea ca capital de operare. În același timp, condițiile de creditare și programul de rambursare sunt determinate de factori precum:

  • nevoile antreprenorului;
  • creanțele creditorilor;
  • utilizarea planificată a finanțării;
  • suma solicitată.

În plus, micro-creditele pot fi acordate de instituțiile publice prin intermediul instituțiilor financiare licențiate, care acționează ca intermediari în procesul de creditare.

Alte surse de finanțare

Pe lângă împrumuturile bancare și împrumuturile micro, antreprenorii din Moldova pot folosi și alte surse de finanțare pentru afacerea lor. Cele mai renumite dintre ele sunt:

  • finanțarea creanțelor;
  • datoria subordonată;
  • împrumuturi pe bază de active;
  • linii de credit pentru capitalul de lucru.

Factorii care afectează alegerea tipului de finanțare

Tipul de împrumut acordat companiilor este determinat de mai mulți factori, printre care se acordă o atenție deosebită scopului și calității creditului, industriei și sectorului de activitate, precum și la ce etapă se află ciclul de viață al unei companii. În același timp, companiile mari și bine stabilite pe piață sunt mai susceptibile de a fi aprobate și de a primi un împrumut de afaceri, deoarece riscurile pentru creditori în acest caz sunt minime în comparație cu companiile tinere sau start-up-uri.

Cel mai important factor care determină succesul în obținerea finanțării de înaltă calitate și în timp util este un plan de afaceri bine gândit și bine descris. De asemenea, o mare importanță la analizarea unei cereri de finanțare o are istoria de credit și gradul de conformare la programul de efectuare a plăților.

Astfel, dacă doriți să dezvoltați afacerea dvs. cu ajutorul finanțării externe, este important să determinați gradul de solvabilitate al companiei dvs. în cazul împrumuturilor sau să alegeți una dintre cele mai accesibile opțiuni de finanțare sub formă de granturi sau subvenții oferite de organizații specializate guvernamentale și internaționale.


0

98

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org