Cum se efectuează transferul de bani din străinătate pe contul de depozit sau cardul bancar?


Transferul bănesc reprezintă un proces, în cadrul căruia prin sistemele de plată se efectuează transferul de fonduri financiare de la expeditor direct pe contul beneficiarului sau plata lor în numerar. Pentru efectuarea transferurilor de bani se folosesc sistemele de plăți naționale și internaționale.

Transferul bănesc direct pe contul bancar

Creșterea fluxului de numerar din străinătate a determinat pentru băncile din Republica Moldova necesitatea introducerii a unor noi metode și instrumente cu scopul facilitării convenabilității și rapidității transferurilor.  Cel mai profitabil mod este transferul de bani pe un card sau cont bancar. Aceasta este una dintre cele mai convenabile moduri de a transfera banii către destinatar, care se realizează prin intermediul rețelei de corespondență, stabilite între toate băncile lumii. Odată ce expeditorul a emis un transfer dintr-o țară străină, acesta peste o anumită perioadă de timp se creditează pe contul bancar al beneficiarului. Fluxurile financiare pot fi monitorizate cu ajutorul unor aplicații mobile speciale sau la contactarea băncii în care este deschis contul de depozit.

Transferul bănesc direct pe card

Transferul de bani pe un card bancar de asemenea se bucură de popularitate. Principalul avantaj al acestei metode de transferuri bănești este confidențialitatea. Pentru a transfera fondurile bănești pe cardurile emise de băncile din Moldova, este necesar ca beneficiarul să aibă la dispoziție un card personalizat în monedă națională sau străină. Procedura este similară cu transferul obișnuit: expeditorul îndeplinește o cerere pentru transferul bănesc la orice bancă din țara de reședință cu specificarea informațiilor necesare despre destinatar și cu o notă specială în rubrica "contul bancar". După suplinirea contului banii devin disponibili pentru a fi utilizați ulterior – la efectuarea plăților pentru bunuri și servicii, precum și pentru retragerile de numerar.

Avantajele folosirii conturilor și a cardurilor bancare pentru transferurile bănești din străinătate

În cazul în care transferurile bănești din străinătate se efectuează pe cardul personal al expeditorului, persoanele afiliate care dețin cardurile suplimentare pot retrage din cont anumite sume de bani sau efectua plățile pentru servicii și cumpărături atît pe teritoriul Moldovei, cît și peste hotare.

Avantajele transferurilor bănești pe contul de depozit sau cardul bancar sînt următoarele:

  • eficiența și operativitatea tranzacțiilor;
  • securitatea și confidențialitatea lor;
  • costurile reduse la serviciile tranzacționale.

Disponibilitatea contului curent în oricare dintre băncile din Moldova permite, astfel, transferarea rapidă și eficientă a banilor din orice colț al lumii. Destinatarul poate utiliza fondurile primite imediat după efectuarea transferului surselor bănești pe contul sau cardul bancar pe care îl deține.

0

596

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org