Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

Cum se utilizează serviciile bancare la distanță?

Particularitățile deservirii cllienților băncilor la distanță

De-a lungul ultimului deceniu majoritatea activităților sociale și economice evoluează prin intermediul internetului. Același principiu se utilizează în cadrul interacțiunilor clienților cu băncile. Accesul la distanță la serviciile bancare cu ajutorul a mai multor platforme mobile oferă clienților posibilități nelimitate în ceea ce ține de gestionarea conturilor bancare, comunicarea directă cu băncile și alegerea celor mai potrivite produse pentru realizarea activităților financiare ale întreprinderilor și persoanelor fizice. Conceptul interacționării clienților la distanță cu instituția bancară schimbă complet natura relației financiare – stilul comunicării ”de birou” devine unul afiliat, formal și mai prietenos.

În prezent producătorii sistemelor bancare la distanță au emis pe piața informațională mai multe aplicatii pentru clienți, care permit accesul acestora la platformele electronice de tranzacționare, precum și la informațiile cu referire la documentele și plățile efectuate pe cale electronică. Pentru a se folosi de facilitățile serviciilor bancare la distanță clientul are nevoie doar de o tabletă sau un smartphone.

Operațiunile posibile cu ajutorul canalelor bancare la distanță

Pînă în prezent sectorul bancar din Republica Moldova înregistrează o dezvoltare rapidă a tehnologiilor informaționale. Acest lucru este benefic pentru sistemul bancar în ansamblu. Astfel, cele mai populare servicii bancare la distanță sunt:

 • accesul la informații cu privire la soldul creditelor și conturi curente;
 • operațiuni de conversie;
 • depunerea cererilor de plasare a depozitelor și obținerea creditelor;
 • executarea ordinelor de plată;
 • transferurile de resurse bănești de pe un card pe altul;
 • înregistrarea asigurărilor;
 • confirmarea (acceptarea) plăților.

Pentru a asigura securitatea tranzacțiilor și utilizării conturilor bancare băncile moldovenești oferă clienților un produs IT inovațional  - Internet banking. Datorită implementării acestui produs deținătorii conturilor bancare beneficiază de posibilitatea accesării de la distanță a informațiilor despre fondurile deținute sub formă de depozit în bancă, plățile electronice, precum și vizualizarea informațiilor cu privire la plățile efectuate și declarațiile detaliate despre conturile bancare.

Avantajele utilizării a serviciilor bancare la distanță

Datorită utilizării serviciului internet banking clienții băncii nu vor mai depinde de timp – acum ei pot folosi serviciile bancare în orice moment convenabil pentru ei și oriunde s-ar afla. Așadar, principalele avantaje ale acestui tip de servicii bancare sunt:

 • economisirea timpului, necesar pentru vizitele personale la instituțiile financiare;
 • menținerea unui control complet asupra stării conturilor bancare și operațiunilor efectuate;
 • posibilitatea efectuării plăților rapide în favoarea persoanelor fizice și juridice;
 • garantarea securității tranzacțiilor electronice.

Folosindu-se de serviciile bancare la distanță clienții băncii sînt scutiți de necesitatea de a mai sta în cozi la bancă, tranzacțiile fiind efectuate "într-un singur clic", iar toate informațiile despre produsele bancare sînt întotdeauna la îndemână.

De ce este nevoie pentru a avea acces la serviciile bancare la distanță

Pentru a obține acces la serviciile bancare la distanță clientul băncii trebuie să aibă la dispoziție un dispozitiv cu conexiune la Internet – calculator, PC, tabletă sau telefon mobil. Serviciile Internet banking sunt disponibile în cazul cînd aceasta este prevăzut de opțiunile contului bancar al clientului. În Republica Moldova această oportunitate se oferă de către toate instituțiile financiare.

Înainte de a începe utilizarea serviciilor bancare la distanță, este necesar să fie activat serviciul de internet banking – acest lucru se face de obicei după deschiderea contului bancar. La rândul său, Banca se angajează să furnizeze toate instrumentele necesare pentru utilizator: adresele web-site-urilor specializate, aplicațiile mobile disponibile pentru descărcare, servicii de management al documentelor electronice și a interacțiunilor non-client.

Principiul de bază al introducerii unui sistem de administrare de la distanță a conturilor bancare este mobilitatea accesului la serviciile specificate ale instituțiilor financiare. Clienții băncii pot gestiona conturile lor oriunde s-ar afla, pentru aceasta au nevoie doar de prezența unui dispozitiv cu acces la rețeaua globală.

Această "mobilizare" a serviciilor bancare acoperă segmentul tot mai larg al pieței financiare atît la nivel national, cît și internațional. Acum serviciile bancare devin mai accesibile, iar eficiența acestei metode de gestionare a contului bancar permite planificarea strictă a cheltuielilor financiare, precum și efectuarea rapidă în condiții de siguranță sporită a plăților și operațiunilor tranzacționale, ceea ce permite folosirea pe deplin a capacităților și facilităților internet banking-ului.

1017
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe