Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

Crypto moneda Bitcoin: specificarea, principiile de funcționare

Moneda Crypto este o unitate monetară digitală, protejată prin tehnologii criptografice. Astfel de unități monetare nu au un analog fizic (material), ele există exclusiv în spațiul virtual.

Prima și cea mai cunoscută monedă cripto este bitcoin. A fost creat de Satoshi Nakamoto pe baza unui concept de sistem de plată descentralizat, care implică aplicarea unor principii precum anonimatul tuturor participanților, protecția împotriva fraudei, independența organizațiilor de supraveghere și de reglementare.

Ce este rețeaua Bitcoin?

Rețeaua Bitcoin reprezintă o interconexiune a unităților (blocurilor) de tranzacție. Fiecare bloc ulterior conține informații despre cel precedent. Prin construirea acestor blocuri într-un singur lanț, puteți obține informații despre toate tranzacțiile angajate anterior (dar nu despre proprietarii criptografiei).

Crearea de noi blocuri este un proces specific, numit minerit. Cu alte cuvinte, pentru apariția următorului bloc din rețea, pentru el trebuie să fie generață o semnătură criptografică. Ca recompensă, minerul primește Bitcoins.

Ar trebui de remarcat faptul, că emisia Bitcoins nu este infinită. În total, pot fi create 21 de milioane de bitcoins. Și dacă la început crearea blocurilor a fost un proces destul de simplu, în timp complexitatea sa a crescut. Aceasta, la rândul său, a determinat necesitatea utilizării unei puteri de calcul mai mari.

Având în vedere resursele limitate, prețul unui bitcoin crește odată cu creșterea cererii pentru această monedă cripto. De asemenea, crește complexitatea extracției sale, ceea ce determină necesitatea unirii persoanelor-mineri în grupuri, precum și mai mult timp și efort pentru a găsi următorul bloc.

De ce avem nevoie de o monedă cripto? Beneficiile utilizării

Moneda Crypto este aplicată pe același principiu ca și unitățile monetare obișnuite – este o marfă universală, folosită ca măsură de valoare pentru vânzarea sau cumpărarea altor bunuri. Printre avantajele monedei crypto sunt:

  • rezistența la inflație – deoarece numărul de bitcoins este limitat și cunoscut în prealabil, riscul de depreciere a acestei valute criptografice este foarte mic;
  • descentralizare – până acum nu a fost creat un centru unic pentru gestionarea acestui sistem; prin urmare, este extrem de dificil să se limiteze cumva răspândirea acestei monede și, prin urmare, să se încalce eficiența acesteia; În plus, rețeaua bitcoins nu are un singur proprietar, controlul său fiind efectuat de utilizatorii din întreaga lume;
  • anonimatul – nu este ușor să fie determinat proprietarul portofelului, în același timp, oricine are un software adecvat și accesul la Internet poate deschide un cont în bitcoins.

Este posibil să cumperi ceva cu banii electronici?

La fel ca și banii obișnuiți, moneda crypto are puterea de cumpărare: astăzi este ușor pentru bătăuși să cumpere diverse bunuri sau servicii și, de asemenea, să facă schimb pentru alte monede în numerar – euro sau dolari. Astăzi cu această monedă crypto în unele țări puteți cumpăra aparate de uz casnic, bilete de avion și alte bunuri, să plătiți serviciile comunale sau alte servicii.

Câștigarea bitcoins poate fi efectuată în mai multe moduri. Primul pas este deschiderea unui portofel electronic, unde vor fi acumulate toate fondurile. Înregistrarea portofelului este posibilă pe site-ul oficial al sistemului de plăți www.bitcoin.org sau pe serviciul terț Blockchain. Pentru a asigura o securitate suplimentară portofelului – îi poate fi atașat un număr de telefon, activând totodată verificarea în două etape și astfel asigurând fondurile stocate în cont.

1074
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe