Mineritul ca una din modalitățile de stocare a monedei krypto. Specificul și modurile de aplicare


În spațiul virtual mineritul presupune procesul de extragere a monedei digitale (electronice). Oricine poate obține o monedă crypto în rețea, având echipamente de calcul de mare capacitate și programe soft speciale.

La începutul erei cripto-valutare pentru extragerea monedei electronice, era suficient să ai un PC standard și conectare la rețeaua Internet. Cu toate acestea, în cursul dezvoltării pieței date și având în vedere specificul acestor instrumente de plată, condițiile de câștig au devenit mult mai complicate.

Caracteristicile procesului de minerit (mining)

Mining-ul monedei criptografice implică utilizarea puterii computerizate pentru a rezolva diferite probleme de calcul, ca urmare – se formează noi blocuri ale rețelei criptografice. Deoarece valoarea unei anumite valute cripto este cunoscută în prealabil, complexitatea calculelor crește în fiecare zi. În consecință, cerințele pentru echipamentele de calcul sunt, de asemenea, în creștere.

Specificitatea extragerii constă în rezolvarea algoritmilor cu ajutorul puterii de calcul a echipamentului utilizat, din ce rezultă producerea unei cryptomonede, care nu este altceva decât un set de informații criptate. Prezența monedei virtuale în rețea este confirmată de blochain – acesta este un cont al seturilor disponibile de informații criptate. Depozitarea monedei crypto este descentralizată. Mijloacele, de regulă, sunt distribuite prin portofelele electronice ale utilizatorilor rețelei.

Trebuie de remarcat faptul că, odată cu creșterea complexității procesului formării blocurilor cripto-valutare, mineritul, ca una dintre modalitățile de a câștiga banii virtuali, își pierde relevanța. Acest lucru se datorează faptului, că costurile financiare pentru achiziționarea echipamentelor și a software, precum și costurile de plată a energiei electrice nu se acoperă. În acest context, în ultimii ani, a crescut popularitatea companiilor specializate, la dispoziția cărora se află echipamentele cu capacitatea necesară de calcul. După ce cumpără o anumită cantitate din această capacitate, investitorul o poate folosi pentru a extrage moneda crypto. Această metodă se numește exploatare ”nor”.

Pentru ce putem plăti cu o monedă cripto

Valuta Crypto poate fi utilizată în mai multe moduri:

  • să fie depozitată în portofelul electronic în anticiparea unui curs de schimb mai favorabil;
  • să fie vândută persoanelor care nu au posibilitatea de mina;
  • să se efectueze achiziții pe Internet prin intermediul serviciilor care prevăd plata cu cripto valută.

Printre punctele de vânzare care acceptă moneda crypto, se enumeră magazinele online, portalurile de jocuri, diverse servicii de rețea. De asemenea, crește popularitatea și a magazinelor obișnuite, în care puteți plăti pentru achiziții cu Bitcoin sau un alt tip de monedă cripto.

Totodată accentuăm că, la această etapă de dezvoltare piața criptografică este încă relativ mică. De aceea ea este caracterizată de multiple stări de dezechilibru, determinate în mare măsură de operațiunile speculative ale participanților.

0

378

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org