Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
27.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

Marketing-ul în sistemul de management al băncii comerciale

Marketingul este una dintre cele mai importante funcții de management, care asigură interacțiunea între o entitate economică și condițiile în continuă schimbare ale mediului extern. În acest context, este determinată necesitatea utilizării marketingului în sistemul de management al băncilor comerciale din Moldova.

Până în prezent, managementul funcționării stabile a băncilor din Moldova utilizează elemente individuale de introducere pe piață, indiferent de prezența serviciilor de marketing în structura organizatorică a instituției financiare. În consecință, deciziile de zi cu zi într-o bancă cu o structură de gestiune bine organizată sunt luate pe baza informațiilor care afișează date despre activitățile:

 • organelor legislative și a guvernului Republicii Moldova;
 • Băncii Naționale a Moldovei;
 • burselor valutare și de fonduri;
 • băncilor competitive;
 • instituțiilor financiare nebancare;
 • autorităților locale.

De asemenea, se efectuează o analiză aprofundată a multor alți factori și fenomene, precum și a clienților băncilor din Moldova.

Specificitatea managementului de marketing într-o bancă comercială constă în crearea și utilizarea unui sistem special de colectare, stocare și analiză a informațiilor. Acest lucru se explică prin faptul că aproape toate serviciile unei organizații financiare comunică cu clienții în grade diferite datorită îndatoririlor lor oficiale:

 • furnizarea de servicii;
 • acumularea informațiilor de marketing care afișează dorințele și preferințele clienților.

Astfel, în diferite etape ale dezvoltării sale, în fața oricărei bănci comerciale, apar probleme în planul de marketing. În special, aceasta se referă la dezvoltarea de noi produse și servicii bancare, ceea ce implică o muncă lungă și asiduă pentru a evalua diverși factori care pot afecta rezultatele pe viitor. În acest context se studiază opinia clienților băncii, precum și piața țintă a noului produs/serviciu.

În același timp, activitatea serviciului de marketing al băncii se bazează pe prognozarea și dezvoltarea recomandărilor legate direct de:

 • politica de preț și de produs a unei bănci comerciale;
 • strategiile utilizate pentru rețeaua de sucursale;
 • menținerea imaginii organizației de credit și încrederii clienților;
 • promovarea de noi produse și servicii pe piața bancară a țării.

Pentru a obține rezultate de înaltă calitate, odată cu dezvoltarea piețelor financiare în Republica Moldova și diversificarea bancară, băncile comerciale trebuie să se concentreze pe dezvoltarea sistemelor de control. Deci, în ceea ce privește condiționalitatea strategiilor de dezvoltare a băncii va crește și rolul marketingului ca mecanism principal utilizat în aducerea activității băncii în justețea proceselor care au loc pe piețele bancare interne și externe. Prin urmare, serviciul de marketing în bancă este un fel de sursă de informații și recomandări, justificate de activitățile instituției financiare și ale angajațilori acesteia pe termen mediu. Informațiile on-line pe termen scurt se adresează direct șefilor băncilor comerciale și serviciilor sale.

1202
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe