Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

Refinanțarea creditului: definiție, beneficii, ce probleme rezolvă?

Refinanțarea creditului implică posibilitatea obținerii unui nou împrumut în condiții mai avantajoase pentru a acoperi datoriile pentru împrumutul aplicaat anterior. Pentru a beneficia de refinanțare, trebuie să contactați instituția bancară cu o cerere corespunzătoare. În cazul satisfacerii acesteia, clientul primește o reducere a sarcinii de credit din bugetul său personal. Posibilitatea de refinanțare este disponibilă în băncile din Moldova pentru credite de consum, ipotecare, auto, precum și pentru împrumuturile acordate producătorilor agricoli.

Documentele necesare pentru procesarea refinanțării creditului într-o bancă

La depunerea unei cereri de refinanțare a unui credit într-o bancă, împrumutatul este obligat să furnizeze un pachet de documente similar celui prezentat în timpul primului împrumut: buletinul de identitate, dovadă a solvabilității debitorului, documentele privind gajul (dacă este necesar), acordul de împrumut precedent și facturile despre plățile deja efectuate. Cerințele standard pentru un client care dorește să rearanjeze un împrumut sunt următoarele:

  • disponibilitatea unei surse de venit permanent;
  • istoric bun de credit;
  • absența restanțelor la plățile anterioare.

Posibilitatea și condițiile de refinanțare sunt, de regulă, indicate în contractul de credit încheiat între client și bancă.

Cât de profitabilă este refinanțarea?

Necesitatea de a refinanța un credit apare din diverse motive: lipsa de fonduri, dificultăți financiare temporare, dorința de a beneficia de rate ale dobânzii mai favorabile. Printre principalele avantaje ale unui astfel de serviciu al băncilor sunt:

  • posibilitatea reducerii ratei dobânzii inițial stabilite;
  • reducerea sumei plăților lunare, gestionarea mai eficientă a bugetului personal;
  • reducerea sarcinii de plată datorată extinderii termenilor de creditare;
  • consolidarea tuturor împrumuturilor luate anterior pentru a "echilibra" dobânda pentru aceste împrumuturi;
  • posibilitatea retragerii obligațiilor de credit din proprietatea gajată;
  • modificarea opțională a valutei de creditare pentru a obține o reducere reală a ratelor dobânzii și a plăților lunare în condițiile unui curs de schimb instabil.

Este demn de remarcat faptul că experții cred că refinanțarea unui împrumut nu are sens dacă mai mult de jumătate din credit a fost plătit de către client. Acest lucru se explică prin faptul că, până în acest moment, majoritatea dobânzilor este returnată băncii, și doar așa-numitul corpul de credit rămâne de plătit debitorului. Prin urmare, dacă este totuși necesară refinanțarea, este mai bine să se facă o alegere în favoarea extinderii termenului de plată a datoriei de credit.

Cum sa alegi condițiile cele mai favorabile pentru o re-creditare avantajoasă

Dacă vă confruntați cu problema plății restanțelor la împrumutul aplicat anterior, înainte de a aplica un credit de refinanțare într-o bancă, ar trebui să studiați cu atenție informațiile privind ofertele existente și să identificați cele mai loiale condiții pentru dvs. De asemenea, este important să nu cadăeți pradă unor creditori intransparenți, care oferă rate scăzute ale dobânzii, fără a furniza inițial informații veridice. În consecință, este posibil ca ratele reale de reemitecare să nu fie diferite de ratele primului împrumut sau să fie incluse plăți și comisioanele ascunse.

După ce ați ales în mod condiționat ofertele care vă plac, este recomandat să vă consultați personal cu specialiști în creditare. Decizia finală ar trebui să fie luată numai după calcularea detaliată a valorii totale a împrumutului, precum și după stabilirea tuturor condițiilor de plată.

1344
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe