Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Restructurarea datoriilor pe credit pentru persoanele fizice: definiția, specificul, modificarea sarcinii financiare

Atunci când aplicați un împrumut într-o bancă pe o perioadă lungă de timp, este destul de dificil să anticipați evoluția evenimentelor. Prin urmare, în unele cazuri există situații în care plata împrumutului devine dificilă. Pentru a preveni întârzierea plăților și pentru a nu recurge la ajutorul unor pesoane terțe, există o soluție - de a cere restructurarea împrumutului.

Ce este restructurarea creditului?

Restructurarea datoriilor la credit este una din modalitățile de a rezolva problemele cu creditorii, în timp ce debitorul nu trebuie să recurgă la întârzierea plăților, iar istoricul său de credit nu se deteriorează. De regulă, restructurarea este cea mai bună cale de a ieși din situația dificilă pentru un împrumutat atunci când, din careva motiv, acesta nu are mijloace să-și îndeplinească independent obligațiile de credit, care sunt stipulate în acordul cu banca. În acest caz, este important să nu se admită întârzieri, deoarece o instituție de credit poate să nu fie loială nevoilor debitorului. Cu o bună istorie a creditului, este foarte probabil să fie îndeplinită restructurarea sau schimbarea condițiilor de creditare pentru a ușura sarcina financiară a clientului.

Pe de altă parte, restructurarea datoriilor este benefică nu numai plătitorului, ci și creditorului. Condițiile de plată sunt ușor ameliorate pentru plătitor, iar pentru bancă o astfel de decizie înseamnă că nu-și va pierde fondurile, prin urmare, nu va suferi pierderi și va avea de asemenea posibilitatea de a obține un profit suplimentar datorită creșterii totale a dobânzii.

Pentru care împrumuturi se aplică restructurarea?

Restructurarea poate fi solicitată pentru orice tip de împrumut. Acest lucru va permite debitorilor și băncilor să evite pierderile și problemele financiare suplimentare. În practică, cel mai adesea sunt primite cererile de restructurare a creditelor ipotecare. Motivul pentru aceasta este soldul mai mare și plățile pe termen lung. În aceste condiții, este aproape imposibil să se prevadă starea financiară a împrumutatului pentru următorii 10-15 ani.

Pentru a utiliza dreptul de restructurare a împrumutului, debitorul trebuie să solicite instituției bancare cererea corespunzătoare și pachetul necesar de documente:

  1. Certificatul de invaliditate, confirmarea stării nefavorabile a plătitorului
  2. Acordul de împrumut încheiat cu banca cu privire la creditul existent
  3. Extrasul plăților efectuate anterior
  4. Documentul de identitate.

În funcție de tipul de împrumut și de poziția actuală a debitorului, banca are dreptul să solicite, dacă este necesar, documente suplimentare care confirmă situația financiară a debitorului.

Trebuie remarcat faptul că, restructurarea împrumutului nu este singura soluție de rezolvare a dificultăților existente în rambursarea datoriilor. De asemenea, puteți încheia un acord de refinanțare a împrumuturilor. În acest caz, nu numai că se mărește termenul de credit, dar, în unele cazuri, scade și rata anuală. În consecință, sarcina financiară asupra bugetului debitorului se reduce. De asemenea, avantajul refinanțării este posibilitatea de a schimba instituția bancară.

1403
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe