Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

Tranzacțiile în rețea cu utilizarea Bitcoin: specificul funcționării, securitatea, timpul efectuării transferului

Tranzacțiile Bitcoin sunt trimise din portofele electronice și sunt semnate digital, ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea lor. Istoricul fiecărei tranzacții este urmărit din momentul lansării bitcoins.

Caracteristica principală a acestei criptovalute este faptul că, aceasta nu există nicăieri în termenii săi fizici. Bitcoins nu sunt stocate într-un anumit loc, nu sunt înregistrate sub nici o formă pe suporturi digitale sau de hârtie. Vorbim doar despre așa-numitul titular de biți, prin care se efectuează tranzacțiile. Prin urmare, utilizând această monedă virtuală, este imposibilă specificarea a orice obiect fizic sau fișier digital. În schimb, există un istoric al tranzacțiilor între diferite adrese, care conține, de asemenea, toate balanțele, atât în ​​creștere, cât și în scădere. Fiecare tranzacție efectuată vreodată este stocată în registrul general - Ledger (termenul contabil este folosit pentru înregistrările conturilor companiei pentru o anumită perioadă de timp). Pentru Bitcoin, blocul este utilizat ca registru.

Cum arată o tranzacție bitcoin?

Fiecare tranzacție bitcoin include trei componente:

  1. Input (intrare) - înseamnă o înregistrare a unei adrese Bitcoin care a fost utilizată la trimiterea unei monede virtuale.
  2. Numărul de bitcoins trimis.
  3. Output (ieșire) - adresa destinatarului portofelului.

Pentru a trimite bitcoins aveți nevoie de o adresă și o cheie privată. Adresa este generată aleatoriu, reprezentând o secvență de numere și litere. Cheia privată este, de asemenea, o secvență de numere și litere, dar este păstrată în secret și este disponibilă numai proprietarului adresei. Se folosește la trimiterea unei tranzacții pentru a semna un mesaj cu input, cantitate și output. Din portofel transferul se duce la rețea, iar minerii verifică tranzacția prin plasarea în bloc.

Cât durează o tranzacție de tip bitcoin?

Deoarece fiecare tranzacție este verificată de mineri, adesea este nevoie de timp pentru a finaliza producția unui bloc. Mineng-ul este reglementat de un protocol Bitcoin, astfel încât fiecare bloc nu durează mai mult de 10 minute. Din acest motiv, uneori poate fi dificil să plătiți instant pentru bunuri și servicii în magazinele și punctele de vânzare care acceptă Bitcoins.

Datorită faptului că bitcoins există doar ca înregistrări de tranzacții, proprietarul unei adrese specifice poate stoca un numar nelimitat de astfel de înregistrări. Formula standard este următoare:

Balanță = tranzacție primită 1 + tranzacție primită 2 + tranzacție primită ...

Tranzacțiile sunt împărțite până la 5430 Satoshi - acesta este numărul minim de bitcoins permis pentru efectuarea transferului prin rețea. Taxele de tranzacționare se calculează pe baza diverșilor factori și pot să nu fie întotdeauna percepute. Pentru unele portofele Bitcoin, este disponibilă opțiunea de setare manuală a taxelor de tranzacție. Până în prezent, actualizările sunt introduse în software-ul principal al proceselor de plată. În special, a fost modificată metodologia de procesare a taxelor de tranzacție: acum este luată cea mai mică taxă permisă pentru miner.

1192
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe