Tranzacțiile în rețea cu utilizarea Bitcoin: specificul funcționării, securitatea, timpul efectuării transferului


Tranzacțiile Bitcoin sunt trimise din portofele electronice și sunt semnate digital, ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea lor. Istoricul fiecărei tranzacții este urmărit din momentul lansării bitcoins.

Caracteristica principală a acestei criptovalute este faptul că, aceasta nu există nicăieri în termenii săi fizici. Bitcoins nu sunt stocate într-un anumit loc, nu sunt înregistrate sub nici o formă pe suporturi digitale sau de hârtie. Vorbim doar despre așa-numitul titular de biți, prin care se efectuează tranzacțiile. Prin urmare, utilizând această monedă virtuală, este imposibilă specificarea a orice obiect fizic sau fișier digital. În schimb, există un istoric al tranzacțiilor între diferite adrese, care conține, de asemenea, toate balanțele, atât în ​​creștere, cât și în scădere. Fiecare tranzacție efectuată vreodată este stocată în registrul general - Ledger (termenul contabil este folosit pentru înregistrările conturilor companiei pentru o anumită perioadă de timp). Pentru Bitcoin, blocul este utilizat ca registru.

Cum arată o tranzacție bitcoin?

Fiecare tranzacție bitcoin include trei componente:

  1. Input (intrare) - înseamnă o înregistrare a unei adrese Bitcoin care a fost utilizată la trimiterea unei monede virtuale.
  2. Numărul de bitcoins trimis.
  3. Output (ieșire) - adresa destinatarului portofelului.

Pentru a trimite bitcoins aveți nevoie de o adresă și o cheie privată. Adresa este generată aleatoriu, reprezentând o secvență de numere și litere. Cheia privată este, de asemenea, o secvență de numere și litere, dar este păstrată în secret și este disponibilă numai proprietarului adresei. Se folosește la trimiterea unei tranzacții pentru a semna un mesaj cu input, cantitate și output. Din portofel transferul se duce la rețea, iar minerii verifică tranzacția prin plasarea în bloc.

Cât durează o tranzacție de tip bitcoin?

Deoarece fiecare tranzacție este verificată de mineri, adesea este nevoie de timp pentru a finaliza producția unui bloc. Mineng-ul este reglementat de un protocol Bitcoin, astfel încât fiecare bloc nu durează mai mult de 10 minute. Din acest motiv, uneori poate fi dificil să plătiți instant pentru bunuri și servicii în magazinele și punctele de vânzare care acceptă Bitcoins.

Datorită faptului că bitcoins există doar ca înregistrări de tranzacții, proprietarul unei adrese specifice poate stoca un numar nelimitat de astfel de înregistrări. Formula standard este următoare:

Balanță = tranzacție primită 1 + tranzacție primită 2 + tranzacție primită ...

Tranzacțiile sunt împărțite până la 5430 Satoshi - acesta este numărul minim de bitcoins permis pentru efectuarea transferului prin rețea. Taxele de tranzacționare se calculează pe baza diverșilor factori și pot să nu fie întotdeauna percepute. Pentru unele portofele Bitcoin, este disponibilă opțiunea de setare manuală a taxelor de tranzacție. Până în prezent, actualizările sunt introduse în software-ul principal al proceselor de plată. În special, a fost modificată metodologia de procesare a taxelor de tranzacție: acum este luată cea mai mică taxă permisă pentru miner.

0

84

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org