Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Serviciile de microfinanțare în Republica Moldova. De ce se par atât de atractive?

De multe ori banii împrumutați permit de a face față dificultăților financiare în cee ace țin de plata diferitelor bunuri și servicii. Aceștia se pot obține în diferite moduri: prin perfectarea unui credit bancar sau la cerere de la prieteni, cunoscuți, rude. Cu toate acestea, cele mai avantajoase oferte, în cazul când aveți nevoie de bani, puteți profita de serviciile organizațiilor de microfinanțare. Sumele acordate drept împrumut de astfel de organizații, de obicei, nu sunt mari și sunt destinate pentru plata anumitor bunuri sau servicii. În plus, tranzacțiile de microcreditare se întocmesc rapid, sigur și în condiții de siguranță.

Ce trebuie de luat în considerare la perfectarea creditului în OMF?

Înainte de a beneficia de serviciile de microfinanțare în Moldova, debitorul ar trebui să evalueze propriile posibilități de plată, precum și faptul, cât de importantă este această afacere. De obicei, organizațiile de microfinanțare, care sunt înregistrate și activează pe teritoriul Republicii Moldova, acordă împrumuturi pe termen scurt în sumă de la 1000 până la 15 000 de lei. În cazul în care tranzacția se acordă pentru prima dată unui debitor, este puțin probabil să fie aprobată o sumă mare a creditului. În cazul istoriei creditare pozitive, persoana solicitantă poate să declare valoarea maximă posibilă a sumei împrumutului.

Atractivitatea programului de microcreditare se datorează, de asemenea, pachetului minim de documente necesare. Potențialii debitori nu trebuie neapărat să ofere creditorului certificatele salariului lunar. Pentru perfectarea împrumutului este suficient doar buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova. Documente suplimentare, cum ar fi actele de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile, pot fi necesare doar în cazul în care se întocmește un împrumut în sumă ce depășește valoarea de 15 000 lei, sau la solicitarea creditului auto. În astfel de oferta, de obicei, creditorii vor solicita un gaj sau garanție.

Opțiunea unui micro-credit permite persoanelor cu venituri confirmate și neautentice să primească fonduri pe un anumit termen, orientându-le spre satisfacerea nevoile lor financiare. În instituțiile bancare persoanelor solicitante, care nu au un venit stabil sau confirmat, de obicei, li se refuză în eliberarea de credite. Acest lucru se datorează gradului sporit de risc în întoarcerea datoriilor pe credit.

Creditele sunt acordate de organizațiile de microfinanțare pe un termen de la 1 până la 36 de luni. Termenele de creditare depind de suma de împrumut și de presupusele dimensiuni de plată lunare, calculate confom veniturilor debitorului. Ar trebui să se ia în considerare faptul că cu cât mai mare este termenul de împrumut, cu atât mai mult va fi plata procentuală pentru el. Majoritatea OMF-lor din Moldova oferă clienților posibilitatea de a achita creditul înainte de termen. În acest caz, suma plătită în plus se poate micșora prin rambursarea anticipată a împrumutului.

Unele caracteristici de primire și de rambursare a împrumuturilor de la organizațiile de microfinanțare

Principalele avantaje ale creditului oferit de OMF este procesul simplificat de perfectare, pachetul minim de documente, examinarea promptă a cererii și modalitățile comode de plată. Mijloacele de credit se pot obține atât în numerar, cât și prin metoda de transfer pe un card bancar. În plus, organizația de credit poate însăși plăti cumpărăturile dvs. în magazin, tot aici cumpărătorul întocmește cererea, iar răspunsul cu privire la aprobarea sau refuzul creditării se anunță prin telefon. Rambursarea creditului se efectuează, de asemenea, prin mai multe moduri: la reprezentanța al organizației de microfinanțare, prin transferul bancar sau serviciile de plată online.

O altă caracteristică a programului de microcreditare este securitatea tranzacțiilor. Toate organizațiile de microfinanțare, care activează pe teritoriul Republicii Moldova, sunt acreditate de Ministerul Finanțelor, ceea ce asigură efectuarea tuturor tranzacțiilor conform legislațției în vigoare. De asemenea, aceste instituții se angajează să păstreze confidențialitatea informației despre clienții săi și să nu o transmită părților terțe.

Până în prezent serviciile de microcreditare în Moldova sunt disponibile fiecărui cetățean al țării, care a atins vîrsta majoratului. Decizia de creditare se emite pe baza informațiilor disponibile despre solicitant, în mod individual, și se comunică clientului imediat după pronunțare. Astfel, micro-creditele permit de a face față dificultăților financiare temporare, iar debitorul se obligă să efectueze plățile regulat, în cuantumul și termenii stabiliți. În caz contrar, instituția de credit este în drept să retragă mijloacele bănești și alte bunuri și valori în modul stabilit la semnarea contractului de creditare.

1564
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe