Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
27.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

7 sfaturi cum să vă protejați banii de pe cardul bancar

Până în prezent, chiar și cele mai avansate sisteme de securitate nu pot asigura pe deplin utilizatorii de card de la furtul datelor personale. Din astfel de acțiuni ilegale rezultă, de regulă, pierderea fondurilor de pe contul bancar. Cu toate acestea, aceste riscuri pot fi reduse la minim prin aderarea la regulile elementare de siguranță.

1. Asigurarea protecției fizice. Furtul cel mai frecvent al cardurilor bancare este legat de furtul portofelelor în care utilizatorii își păstrează și stochează banii. La prima vedere poate părea că menținerea unui card de credit în buzunar, care este închis, este inconvenientă, dar această metodă este mai sigură și corectă. Dacă mtotuși aveți nevoie de un portmoneu, trebuie să aveți grijă ca acesta să se afle într-un loc suficient de dificil pentru cei din jurul vostru.

2. Urmărirea cardului. Dacă achizițiile efectuate în magazine sunt făcute cu folosirea unui card, nu permiteți personalului de serviciu să iasă cu acesta din câmpul de cedere. Trebuie să participați personal la efectuarea tuturor plăților.

3. Menținerea tăcerii. În conformitate cu regulile de utilizare a cardurilor bancare, titularilor lor le este interzis să comunice persoanelor terțe codul PIN sau alte informații despre aceste instrumente de plată. De asemenea, parola personală nu poate fi solicitată nici de comercianți de la puncte de vânzare, nici chiar de angajații instituțiilor bancare. În cazul în care cardul PIN este solicitat de cineva sau ceva, în plus față de terminale de plată sau ATM-uri, feriți-vă - aceștia pot fi escroci! Specialiștii recomandă distrugerea documentului care conține parola cardului bancar imediat după memorarea sau criptarea acesteia.

4. Excluderea martorilor. La utilizarea cardului la ATM-uri și bancomate evitați oamenii din apropiere, care pentru orice motiv pot distrage atenția, să se uite pe furiș la codul PIN și la finalizarea operațiunii să fure banii sau cardul. Se recomandă să nu efectuați operațiunea dacă ați observat o coadă mare sau persoane suspecte la ATM.

5. Verificarea bancomatelor. Una dintre cele mai populare în rândul evazioniștilor modalități de furt al datelor bancare este utilizarea ATM-urilor false sau dispozitivelor speciale de citire, care sunt atașate la acestea. Cel mai bine este să utilizați dispozitive de plată sigure care sunt instalate în bănci, centre de afaceri sau magazine mari. În cazul în care, cu toate acestea, aveți suspiciuni la un anumit terminal sau ATM, puteți apela banca care deține dispozitivul de plată, specificând adresa exactă și caracteristicile de funcționare.

6. Achiziționarea bunurilor numai la punctele de vânzare de încredere. Cea mai mare parte a furturilor de date personale provine din achizițiile plătite prin Internet. În acest scop, escrocii utilizează programe de virusi sau site-uri special create, care sunt foarte asemănătoare cu cele originale. Vă puteți asigura prin instalarea pe dispozitivul dvs. electronic a unei protecții software de calitate împotriva virușilor, precum și alegerea cu atenție a vânzătorilor online.

7. Utilizarea mai multor carduri bancare. Una dintre modalitățile eficiente de a vă proteja fondurile proprii este să le distribuiți între mai multe carduri bancare. De exemplu, pe un card puteți stoca majoritatea banilor și să utilizați celălalt card pentru achizițiile și plățile de zi cu zi.

În urma recomandărilor de mai sus, vă veți putea proteja împotriva riscurilor, asociate furtului de fonduri bănești și a datelor cu caracter personal. Atunci când alegeți un card de credit ar trebui să preferați produse care acceptă servicii 3D Secure sau Secure-Code, pentru a autoriza plățile online folosind cardul de credit al clientului numai după introducerea parolei, trimis pe telefonul său mobil.

2028
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe