CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
23.07.2019
USD
17.55
EUR
19.69
RUB100
0.278
Bitcoin
10083$
Etherium
213.16$

Creditul bancar pentru deținătorii cardurilor de salarizare: argumente pro și contra, cum să alegeți cea mai bună ofertă

Pentru a atrage mai mulți utilizatori ai produselor sale, băncile licențiate din Moldova dezvoltă noi oferte, printre care acordă o atenție specială cardurilor salariale. Una dintre cele mai populare domenii de servicii este de a oferi împrumuturi titularilor de astfel de carduri în termeni și condiții mai favorabile. Cât de profitabile sunt aceste oferte și dacă puteți avea încredere în bancă - vom examina acest articol.

Ce beneficii sunt oferite de bănci în cadrul proiectelor salariale?

Fiecare organizație bancară se străduiește să atragă cât mai mulți clienți activi. Prin urmare, concentrează majoritatea programelor sale asupra clienților implicați în proiectele de salarizare. În acest context, utilizând ofertele de credit ale băncii, al cărei card de salariu îl aveți în buzunar, puteți deveni beneficiarul anumitor beneficii și bonusuri sub forma:

 • Ratei anuale reduse
 • Creșterii limitei de credit
 • Nu este nevoie să colectați un pachet mare de documente
 • Examinăriipromte a cererii.

Cât de profitabilă este solicitarea unui împrumut la o bancă prin care vi se transferă salariul?

De regulă, banca, prin care salariatul își ridică salariul, îi oferă împrumuturi în condiții mai avantajoase. Care este scopul? Este foarte simplu. O instituție de credit urmărește să atragă și să rețină cât mai multe persoane/potențiali clienți care vor folosi serviciile sale în viitor. În acest scop, banca dezvoltă și lansează diverse programe de loialitate bazate pe următorul principiu: banca își reduce ușor profiturile, transformându-le într-un beneficiu pentru oamenii obișnuiți. Astfel, chiar și cea mai mică ușurare a sarcinii de credit poate părea mai atractivă pentru o anumită categorie de clienți, dintre care unii vor profita de ofertă în viitor. Cu toate acestea, astfel de servicii au argumente pro și contra, care ar trebui înțelese.

Aspectele pozitive ale împrumuturilor preferențiale în cadrul proiectelor de salarizare

 Un împrumut la o bancă - participantă a unui proiect de salarizare poate fi benefic atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere al timpului - probabilitatea ca cererea de împrumut pentru o sumă mai mare și un termen mai lung să fie acceptată este mai mare. Printre avantajele astfel de propuneri se enumără:

 • procesarea împrumuturilor într-o bancă fiabilă și sigură;
 • abilitatea de a gestiona fondurile de credit și de salarizare printr-un singur card;
 • disponibilitatea bonusurilor pentru clienții deserviți de bancă în mod regulat;
 • termeni mai scurți de examinare a cererilor de împrumut.

Dacă dintr-un anumit motiv oferta de împrumut nu vă convine, puteți schimba cu ușurință alegerea dvs. și puteți contacta o altă bancă.

Puncte negative

Într-un sortiment vast de oferte existente, nu întotdeauna condițiile de credit preferențiale pentru posesorii cardurilor de salarizare nu pot fi ideale. Astfel, în unele cazuri, instituțiile financiare au acces la posibilitatea anulării neautorizate a unei părți din salariile angajaților în contul datoriei acumulate pentru a achita un împrumut restant. Cu toate acestea, această condiție funcționează numai dacă clauza corespunzătoare este specificată în contractul de împrumut.

De reținut, că banca nu are dreptul să rețină toate fondurile primite pe cardul clientului sub formă de salariu, ci doar o anumită parte din acestea. Dacă nu întârziați plățile pentru împrumut, acest minus nu afectează bunăstarea financiară a deținătorului cardului salarial.

Cu toate acestea, printre alte poziții nu întotdeauna favorabile pentru client ar trebui de asemenea remarcat:

 • ofertele cu interes scăzut în comparație cu alte instituții de credit;
 • dacă este necesară o sumă relativ mică a împrumutului creșterea limitei de credit este inutilă;
 • în condițiile nefavorabile ale programului de salarizare, aspectele pozitive ale împrumutului în această bancă pot fi minimizate sau complet absente.

Astfel, înainte de a accesa produsele de credit ale unei bănci care participă la un proiect de salarizare, titularul cardului salarial trebuie să examineze cu atenție ofertele disponibile, condițiile și beneficiile oferite de instituția de credit. Dacă acestea există și vi se potrivesc, puteți utiliza cu siguranță acest produs, calculându-vă în prealabil posibilitățile financiare pentru returnarea împrumutului.

127
100
Tema zilei
Compania de asigurări Moldasig va fi controlată de autoritatea de reglementare
Conform deciziei Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare din 22 iulie 2019, agenția a preluat controlul asupra soci...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe