Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Creditul bancar pentru deținătorii cardurilor de salarizare: argumente pro și contra, cum să alegeți cea mai bună ofertă

Pentru a atrage mai mulți utilizatori ai produselor sale, băncile licențiate din Moldova dezvoltă noi oferte, printre care acordă o atenție specială cardurilor salariale. Una dintre cele mai populare domenii de servicii este de a oferi împrumuturi titularilor de astfel de carduri în termeni și condiții mai favorabile. Cât de profitabile sunt aceste oferte și dacă puteți avea încredere în bancă - vom examina acest articol.

Ce beneficii sunt oferite de bănci în cadrul proiectelor salariale?

Fiecare organizație bancară se străduiește să atragă cât mai mulți clienți activi. Prin urmare, concentrează majoritatea programelor sale asupra clienților implicați în proiectele de salarizare. În acest context, utilizând ofertele de credit ale băncii, al cărei card de salariu îl aveți în buzunar, puteți deveni beneficiarul anumitor beneficii și bonusuri sub forma:

 • Ratei anuale reduse
 • Creșterii limitei de credit
 • Nu este nevoie să colectați un pachet mare de documente
 • Examinăriipromte a cererii.

Cât de profitabilă este solicitarea unui împrumut la o bancă prin care vi se transferă salariul?

De regulă, banca, prin care salariatul își ridică salariul, îi oferă împrumuturi în condiții mai avantajoase. Care este scopul? Este foarte simplu. O instituție de credit urmărește să atragă și să rețină cât mai multe persoane/potențiali clienți care vor folosi serviciile sale în viitor. În acest scop, banca dezvoltă și lansează diverse programe de loialitate bazate pe următorul principiu: banca își reduce ușor profiturile, transformându-le într-un beneficiu pentru oamenii obișnuiți. Astfel, chiar și cea mai mică ușurare a sarcinii de credit poate părea mai atractivă pentru o anumită categorie de clienți, dintre care unii vor profita de ofertă în viitor. Cu toate acestea, astfel de servicii au argumente pro și contra, care ar trebui înțelese.

Aspectele pozitive ale împrumuturilor preferențiale în cadrul proiectelor de salarizare

 Un împrumut la o bancă - participantă a unui proiect de salarizare poate fi benefic atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere al timpului - probabilitatea ca cererea de împrumut pentru o sumă mai mare și un termen mai lung să fie acceptată este mai mare. Printre avantajele astfel de propuneri se enumără:

 • procesarea împrumuturilor într-o bancă fiabilă și sigură;
 • abilitatea de a gestiona fondurile de credit și de salarizare printr-un singur card;
 • disponibilitatea bonusurilor pentru clienții deserviți de bancă în mod regulat;
 • termeni mai scurți de examinare a cererilor de împrumut.

Dacă dintr-un anumit motiv oferta de împrumut nu vă convine, puteți schimba cu ușurință alegerea dvs. și puteți contacta o altă bancă.

Puncte negative

Într-un sortiment vast de oferte existente, nu întotdeauna condițiile de credit preferențiale pentru posesorii cardurilor de salarizare nu pot fi ideale. Astfel, în unele cazuri, instituțiile financiare au acces la posibilitatea anulării neautorizate a unei părți din salariile angajaților în contul datoriei acumulate pentru a achita un împrumut restant. Cu toate acestea, această condiție funcționează numai dacă clauza corespunzătoare este specificată în contractul de împrumut.

De reținut, că banca nu are dreptul să rețină toate fondurile primite pe cardul clientului sub formă de salariu, ci doar o anumită parte din acestea. Dacă nu întârziați plățile pentru împrumut, acest minus nu afectează bunăstarea financiară a deținătorului cardului salarial.

Cu toate acestea, printre alte poziții nu întotdeauna favorabile pentru client ar trebui de asemenea remarcat:

 • ofertele cu interes scăzut în comparație cu alte instituții de credit;
 • dacă este necesară o sumă relativ mică a împrumutului creșterea limitei de credit este inutilă;
 • în condițiile nefavorabile ale programului de salarizare, aspectele pozitive ale împrumutului în această bancă pot fi minimizate sau complet absente.

Astfel, înainte de a accesa produsele de credit ale unei bănci care participă la un proiect de salarizare, titularul cardului salarial trebuie să examineze cu atenție ofertele disponibile, condițiile și beneficiile oferite de instituția de credit. Dacă acestea există și vi se potrivesc, puteți utiliza cu siguranță acest produs, calculându-vă în prealabil posibilitățile financiare pentru returnarea împrumutului.

1490
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe