Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Alegem cardul salarial - ofertele actuale ale băncilor din Moldova, plusurile și minusurile acestora

Cardul salarial economisește în mod semnificativ timpul personal al unui angajat - atunci când transferă fonduri către un card bancar, nu mai are nevoie să stea la coadă la departamentul de contabilitate pentru a-și ridica banii. În acest caz este suficient să așteptați notificarea transferului și puteți efectua în siguranță tranzacții de cumpărare și de plată, precum și să utilizați funcțiile suplimentare ale cardului. Cu toate acestea, cum să alegeți un card, banca emitentă și cum să utilizați cele mai bune produse - vom spune în acest articol.

Avantajele și dezavantajele cardurilor salariale

În mod convențional, cardul salarial este o bucată obișnuită de plastic, cu care se deschide accesul la resursele bănești ale utilizatorului, el își poate gestiona fondurile și poate efectua tranzacții cu bani. Utilizarea unui card salarial are avantajele și dezavantajele sale. Acestea ar trebui să fie luate în considerare la alegerea unui anumit produs, precum și a băncii emitente.

Avantajele cardurilor salariale utilizate pe teritoriul Republicii Moldova

 1. Potrivit cadrului funcțional, cardul salarial nu diferă de carduri bancare obișnuite. Cu ajutorul acestuia puteți efectua cu ușurință tranzacții de plată în magazine, pe Internet și în străinătate.
 2. În cadrul proiectului salarial stabilit, emiterea și desercirea acestor carduri pentru angajații întreprinderii sunt de obicei gratuite.
 3. Nu mai trebuie să pierdeți timpul pentru ca să vă primiți salariul.
 4. Proprietarii cardurilor salariale pot folosi bonusurile suplimentare de la banca emitentă sub forma unor dobânzi mai favorabile pentru credite și împrumuturi.
 5. Se garantează un grad înalt de securitate atunci când primiți salariul pe cardul bancar - banii nu vor fi pierduți, nu se vor epuiza, riscul de a primi bancnote false este exclus.

Dezavantajele cardurilor salariale

 1. Gradul de protecție al unui card de salariu este similar cu cel al unui card convențional, deci dacă nu aveți încredere în instrumentele de plată convenționale, același lucru se va aplica și pentru un nou card bancar.
 2. Dacă în banca emitentă a cardului salarial angajatul a aplicat și nu a plătit sau a întârziat plata împrumutului, instituția financiară are dreptul de a remite o parte din salariul transferat la datoria clientului.
 3. Unele bănci nu prevăd funcționalități mai avansate la folosirea cardurilor salariale, de aceea utilizatorii trebuie să revizuiască cu atenție termenii propuși pentru a nu avea probleme atunci când vor efectua plata pentru bunuri și servicii.
 4. Dacă decideți să schimbați banca care deservește cardul dvs. salarial, beneficiile oferite anterior pot fi pierdute.

Cum alegeți o bancă pentru a emite un card salarial?

Plata salariilor pe un card bancar este un proces serios, care necesită o fiabilitate maximă din partea băncii. Pentru a nu suporta cheltuieli suplimentare care ar putea apărea ca rezultat al respingerii proiectului salarial propus de angajator, alegerea băncii ar trebui tratată cu cea mai mare atenție. Următorii factori și criterii sunt luate în considerare:

 1. Calitatea serviciilor și fiabilitatea instituției financiare - cu cât e mai mare instituția financiară, cu atât mai mică este șansa lichidării acesteia, calitatea serviciului fiind măsurată prin viteza și eficiența rezolvării problemelor aparente cu pierderi financiare minime din partea clientului.
 2. Locația convenabilă a ATM-urilor și birourilor în localitate - fiindcă procentul de utilizare a cardurilor bancare în Moldova pentru retragerile de numerar este încă ridicat în comparație cu numărul de tranzacții de plată fără numerar, trebuie să știți unde se află ATM-urile și oficiile băncii pentru încasarea facilă a fondurilor bănești.
 3. Costul emiterii și deservirii unui card de plastic salarial - majoritatea băncilor din Moldova oferă eliberarea și deservirea gratuită a cardurilor salariale, ceea ce este foarte benefic pentru deținătorii lor.
 4. Opțiunile suplimentare ale instrumentului de plată - produsele bancare moderne își asumă o gamă suplimentară de funcții sub forma dobânzii la soldul fondurilor de pe card, posibilitatea recuperării fondurilor de la anumite achiziții sau participarea la diverse promoții de la parteneri.
 5. Mărimea comisioanelor pentru transferuri și plăți pentru bunuri și servicii prin utilizarea unui card bancar - confortul maxim la utilizarea plasticului este oferit prin costurile mici de comision, prin urmare se recomandă alegerea băncii care oferă cele mai avantajoase condiții.

Opțiuni suplimentare de înregistrare a unui card de credit pentru salarizare sunt: ​​oferta programelor speciale de creditare pentru proprietarii cardurilor salariale, comisionul minim sau absența completă a acestuia la retragerea numerarului la ATM-urile altor bănci, opțiunea costurilor gratuite sau minime pentru notificările prin SMS cu privire la starea contului și operațiunile efectuate.

2482
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe