De pe 1 ianuarie 2018 în Moldova își va începe activitatea primul parc IT


Miercuri, 20 decembrie, la ședința guvernului, s-a decis lansarea primului IT-Park. Acesta își va începe activitatea de pe 1 ianuarie 2018.

Administratorul Moldova IT Park a fost numit Sergiu Voitovski pentru un mandat de cinci ani. Administrația parcului va avea statutul de persoană juridică și va acționa pe baza principiilor de auto-finanțare.

Obiectivele principale ale creării acestei structuri sunt:

  • dezvoltarea industriei tehnologiei informaționale în Moldova;
  • crearea de noi locuri de muncă;
  • atragerea investițiilor străine și a celor locale.

Moldova IT Park este infiintat pentru o perioada de 10 ani. Se planifică atragerea a peste 400 de companii IT din toată țara. În plus, se remarcă faptul că parcul tehnologiilor informaționale va fi unul virtual, dar este prevăzută posibilitatea creării și a unei structuri fizice.

În cadrul ședinței, Guvernul Republicii Moldova a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a administrației parcului, Regulamentul de evaluare a activităților parcului IT și Regulamentul privind înregistrarea rezidenților săi. Rezultatele activității structurii vor fi evaluate anual de către o comisie înființată prin hotărârea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Comisia va fi formată din șapte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și specialiști ai Asociației Naționale a Firmelor Private din domeniul IT.

0

290

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org