15 școli din Moldova vor fi renovate din fonduri oferite de Banca Mondială


Banca Mondială va aloca fonduri financiare pentru reparația a 15 școli de circumscripție, care sunt frecventate de aproximativ 600 de copii. În ajun, de către Comisia parlamentară pentru cultură, tineret, educație, sport și mass-media a fost aprobat proiectul „Reforma educației în Republica Moldova.“

În cadrul noului proiect, Fondul de Investiții Sociale din Moldova va primi pentru modernizarea școlilor desemnate asistență financiară în valoare de 12 milioane de dolari. De asemenea, o parte din fondurile din această sumă vor fi utilizate pentru crearea condițiilor, necesare pentru copiii cu nevoi speciale. Școlile, în care este planificată efectuarea lucrărilor de reparație din fondurile alocate de Banca Mondială, au fost selectate pe baza anumitor criterii.

Obiectivul principal al proiectului Băncii Mondiale este îmbunătățirea calității educației, optimizarea sectorului educației și întărirea capacității de gestionare a Ministerului Educației al Republicii Moldova în contextul punerii în aplicare a diferitelor reforme educaționale și tineret.

Finanțarea este asigurată de Banca Mondială, sub forma unui împrumut investițional, în cadrul acordului preconizat pentru perioada anilor 2013 – 2018. În viitorul apropiat proiectul urmează să fie supus votului în Parlamentul Republicii Moldova.

0

115

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org