22 de milioane de dolari – aceasta este suma pe care Moldova o va primi de la FMI pentru implementarea cu succes a programului aprobat acum un an


Fondul Monetar Internațional și-a exprimat disponibilitatea de a furniza Republicii Moldova încă 22 de milioane de dolari. Acesta a fost bonusul organizației internaționale pentru țara noastră pentru implementarea cu succes a programului FMI, proiectat pentru o perioadă de trei ani. Cu această declarație, marți, 7 noiembrie, premierul Pavel Filip a susținut o conferință de presă comună, la care a participat și șeful misiunii Fondului Monetar Internațional Ben Kelmanson. În special, reprezentantul organizației financiare internaționale a remarcat dinamica pozitivă a Republicii Moldova în ceea ce privește îmbunătățirea situației economice din țară.

Trebuie remarcat că, la 7 noiembrie, s-a împlinit un an de la semnarea de către Republica Moldova a Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional și a programului de reforme pe trei ani. Având în vedere implementarea cu succes a acestor programe, FMI oferă țării noastre un împrumut de 178,7 milioane USD în condiții preferențiale.

Potrivit reprezentanților misiunii de evaluare a FMI, s-a ajuns la o înțelegere reciprocă între experții Fondului, Guvernul Republicii Moldova și Banca Națională. Acest lucru a fost facilitat de rezultatele bune înregistrate de țara noastră în implementarea reformelor propuse.

Reamintim, că Moldova a primit deja 59 milioane dolari în sprijinul programului de reformă, conceput pentru perioada anilor 2016-2018. A doua tranșă – 22 de milioane de dolari – țara noastră urmează să le primească până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, după ce consiliul de administrație va aproba raportul misiunii privind finalizarea celui de-al doilea program de evaluare.

0

108

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org