3 milioane de euro – aceasta este suma alocată de către guverul României pentru modernizarea a 83 de grădinițe din Moldova


Guvernul Republicii Moldova a aprobat lista grădinițelor, care vor beneficia de sprijinul financiar asigurat din fondurile furnizate de România. Suma de trei milioane de euro este destinată pentru repararea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor necesare pentru activitățile instituțiilor preșcolare. În total este planificată renovarea a 83 de grădinițe din toată Moldova.

Cabinetul de Miniștri de la București a decis să ofere Republicii Moldova 3 milioane de euro în calitate de ajutor financiar irambursabil pentru modernizarea grădinițelor din țară. La rândul său, Guvernul Republicii Moldova se angajează să contribuie suplimentar cu încă 4% din mărimea sumei menționate mai sus.

Principalele elemente ale utilizării resurselor financiare vor fi: modernizarea sistemelor de încălzire, înlocuirea acoperișurilor și a ferestrelor în unitățile de învățământ preșcolar, achiziționarea echipamentelor sanitare și a mobilierului nou, amenajarea terenurilor de joacă pe teritoriului grădinițelor. De asemenea, din fondurile alocate este planificată deschiderea a două instituții preșcolare noi - în localitățile Sângera și Băcioi.

Prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit colegilor săi din România pentru sprijinul acordat și a remarcat că relațiile favorabile cu țările vecine sunt foarte importante pentru Republica Moldova, iar autoritățile, la rândul său, vor încerca să justifice încrederea partenerilor săi.

Conform datelor statistice, în perioada 2014-2016, România a oferit Republicii Moldova asistență financiară în valoare totală de 23 de milioane de euro. Cu acești bani au fost renovate și modernizate 832 de instituții preșcolare din toate regiunile țării.

0

105

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org