31 de proiecte investiționale vor beneficia de finanțare în cadrul programului PARE 1+1


Comitetul de supraveghere al Programului de atragere a transferurilor financiare în economia națională ”PARE 1+1” a aprobat finanțarea a 31 de proiecte de investiții. Pentru realizarea acestor proiecte, se va acorda un grant în suma totală de peste 6 milioane de lei.

După cum informează Iulia Iabanji, directorul Organizației pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, proiectele de investiții adoptate la finanțare, au fost create de către lucrătorii migranți (29%) și cele mai apropiate rude ale acestora (71%). În plus, Iulia Iabanji a subliniat că o mare parte dintre aceste proiecte – 19, sunt elaborate și se află în administrarea tinerilor. În perspectivă, implementarea noilor proiecte investiționale va contribui la crearea a mai mult de 130 de locuri de muncă.

O direcție prioritară în politica investițională din cadrul programului ”PARE1+1” este agricultura. În acest domeniu au fost aprobate 19 proiecte, orientate spre creșterea animalelor, cultivarea cerealelor, plantelor și viței de vie, apicultură. De asemenea, patru întreprinderi funcționează în domeniul industriei, iar restul opt – în sectorul de servicii.

Cu privire la originea transferurilor bănești a fost efectuată o analiză specială. După rezultatele obținute s-a constatat că solicitanții programului ”PARE 1+1” investesc mijloacele bănești, acumulate în rezultatul muncii în astfel de țări cum ar fi Rusia, Italia, România, Marea Britanie, Spania, Irlanda și Georgia.

Totalmente, în 2016, în Republica Moldova au fost aprobate 114 de cereri pentru acordarea granturilor. Suma totală a acestora depășește 22 de milioane de lei. Scopul programului este atragerea investițiilor cu valoarea totală de 68 de milioane de lei, precum și dezvoltarea mediului economic al întreprinderilor mici și mijlocii. Până în luna octombrie a anului curent 195 de beneficiari ai programului de investiții au fost deja instruiți și au început să pună în aplicare proiectele aprobate anterior.

0

120

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org