CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.08.2019
USD
17.79
EUR
19.75
RUB100
0.269
Bitcoin
10050$
Etherium
187.87$

37 de studenți au devenit beneficiari ai parteneriatului dintre MAIB și Centrul de Informare Universitară

37 de studenți din 9 instituții de învățământ din Moldova au devenit câștigători ai programului "Burse pentru Viitorul Tău". În cadrul programului, beneficiarii premiilor au primit burse a câte 7.000 lei fiecare. Organizatorii concursului au fost Agenindbank Moldova și Centrul de Informare Universitară.

22 de câștigători ai programului "Burse pentru viitor" sunt studenți în primul an de studii în instituțiile de învățământ superior din țară, care provin din familii cu venituri mici. Restul 15 participanți la program sunt câștigători ai concursurilor anterioare, care au trecut în cursul II și III și au solicitat reînnoirea bursei.

Președintele BC ”Moldova Agroindbank”, Serghei Chebotari, a menționat la ceremonia de decernare a premiilor, că, începând cu anul 2014, instituția financiară pe care o conduce a depus toate eforturile pentru consolidarea acestui proiect. Avantajul a fost dat continuității procesului, necesare pentru a asigura stabilitatea și încrederea din partea studenților. În special, bancherul a spus că prin proiectul „Burse pentru Viitorul Tău“ beneficiarii vor avea o motivație suplimentară pentru a obține rezultate academice înalte și a cunoștințelor de înaltă calitate, care mai târziu vor fi folosite pentru crearea unui viitor prosper aici, acasă.

La rândul său, directorul Centrului de Informare Universitară, Angela Mușet, a menționat că acest proiect are o valoare deosebită, deoarece permite acordarea de sprijin financiar tinerilor care au nevoie de acest lucru pentru a-și finaliza studiile. Studenții au dovedit că astfel de investiții în tineretul de astăzi sunt pe deplin justificate, deoarece permit să fie pregătiți specialiști buni pentru viitor.

Programul "Burse pentru Viitorul Tău" se desfășoară în cea de-a patra ediție. Anul acesta la concurs au participat 85 de studenți din cursurile 1, 2 și 3 din 12 instituții de învățământ superior din țară. Succesele lor au fost evaluate de o comisie independentă de experți. Aproximativ 420 de studenți au participat la concurs de la lansarea programului. Iar numărul total de burse acordate este de 170.

423
100
Tema zilei
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe