4.64% din acțiunile societății de asigurări ASITO au fost vândute la un preț de aproape cinci ori mai ieftin decât valoarea lor nominală


O tranzacție a avut loc pe piața de valori a Republicii Moldova, în care au fost vândute 4,64% din acțiunile societății de asigurări ASITO. Cu toate acestea, costul acțiunilor a fost de aproape cinci ori mai mic decât valoarea lor nominală.

Potrivit rezultatelor a trei tranzacții la Bursa de valori au fost vândute 215.638 acțiuni. Costul fiecăreia a fost de 2,1 lei. În total, pentru pachet au fost plătite 452.839 lei.

În același timp, se remarcă faptul că astăzi, ASITO mai are încă 80% din acțiunile nou emise. Valoarea nominală a acestora este de 10 lei, iar emisiunea de vânzare pe piața publică a fost efectuată de compania de asigurări în conformitate cu reglementările autorității de reglementare. Ultima dată acțiunile aferente pachetului desemnat au fost scoase la vânzare la un preț de 6,12 lei pe acțiune, însă acestea nu au fost vândute.

În 2016, Comisia Națională pentru Pieța Financiară a introdus un regim de administrare externă pentru ASITO după ce conducerea a părăsit compania. Ca urmare a încălcării legislației în vigoare, 80% din acțiunile societății de asigurări deținute de acționarii netransparenți urmau să fie vândute în termenul stabilit. La expirarea acestei perioade, emitentul a anulat acest pachet de acțiuni, emițând o emisie suplimentară în același volum pentru plasarea ulterioară pe piața publică reglementată.

Societății de asigurări i-a fost interzisă prestarea serviciilor de CNPF.

0

155

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org