41% din acțiunile Moldova Agroindbank au fost cumpărate de BERD. Suma tranzacției a fost de 23 de milioane de euro


Potrivit rezultatelor licitației organizate de către Agenția Proprietății Publice, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare împreună cu compania Invalda din Lituania și fondul de investiții Horizon Capital au răscumpărat 41,09% din acțiunile celei mai mari instituții financiare din Moldova - BC ”Moldova Agroindbank”. Declarația corespunzătoare a fost făcută de serviciul de presă al BERD în Moldova.

Suma tranzacției a fost de 451,5 milioane de lei, echivalentul a 23 de milioane de euro.

Potrivit Serviciului de presă al BERD, activitatea consorțiului va fi condusă de compania britanică HEIM Partners, creată special pentru acest scop. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Invalda din partea partenerilor HEIM reprezintă a câte 37,5% din acțiuni, în timp ce ponderea întreprinderii Horizon Capital este de 25%.

Locația grupului de companii Invalda este Lituania, ea gestionează active decirca 600 de milioane de euro, iar numărul total de clienți-investitori deserviți de această companie atinge peste 190 de mii.

Horizon Capital administrează active în Moldova și Ucraina. Printre principalele domenii de investiții din țara noastră se enumără acțiunile grupului de companii Purcari din Moldova, care deține mai multe branduri bine-cunoscute de vinuri și divinuri.

Reamintim că din iunie 2015 pentru cele trei mai mari bănci ale Republicii Moldova - Moldova Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank - Banca Națională a introdus un regim special de supraveghere. Motivul a fost descoperirea de către autoritatea de reglementare a mai multor încălcări de către aceste bănci a Legii instituțiilor financiare, a unor acte de reglementare ale Băncii Naționale și a condițiilor de acordare a licențelor.

0

119

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org