Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

43% din acțiunile BC "Moldova-Agroindbank" au fost puse din nou în vânzare

Două pachete de acțiuni nou emise ale BC «Moldova-Agroindbank» în valoare de 3,53% și 39.58% au fost re-oferite spre vânzare. Costul inițial al acestor pachete este de peste 450 de milioane de lei.

După cum s-a menționat în raportul oficial al BC «Moldova-Agroindbank», pe piața reglementată a Moldovei de către Bursa de Valori au fost puse în vânzare:

  • Un singur pachet cuprinzând 36605 de acțiuni nou emise de clasa I (3,53%). Prețul inițial este de 1064,02 lei per o acțiune. Prin urmare, valoarea totală a vânzării nu trebuie să fie mai mică de 38,95 milioane lei;
  • Pachetul unic care include 389760 de acțiuni noi emise de clasa I (sau 39,58%). Prețul inițial este de 1054,71 lei per o acțiune. Ca urmare a vânzărilor, este de așteptat să se câștige circa 411,08 milioane de lei.

Licitațiile în care este planificată vânzarea a acestor două pachete de acțiuni ale «Moldova-Agroindbank», sunt programate pentru perioada 12-26 decembrie 2017. Reamintim, că aceste acțiuni au fost deja expuse la licitație la sfârșitul anului trecut, dar nu s-a reușit vânzarea lor.

Baza pentru vânzarea repetată a acțiunilor de clasa I ale BC «Moldova-Agroindbank» au servit deciziile Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, precum și prevederile Legii „Cu privire la instituțiile financiare ale RM“ și decizia Comisiei Naționale a Pieței Financiare, care prevede etapele, termenii și modul procedurii de decădere și eliberare a noilor acțiuni ale MAIB.

Conform noii decizii a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, de a achiziționa acțiunile nou emise de Banca Comercială «Moldova-Agroindbank» posedă dreptul numai persoanele care au primit permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale a Moldovei.

Anterior, Banca Națională a blocat acțiunile grupulului de acționari ai «Moldova-Agroindbank», care, împreună au achiziționat părți ai capitalului băncii în proporție de 3,53% și 39.58% respectiv. Banca centrală a subliniat că acțiunile acestor acționari au fost considerate fiind în de acord, iar proporția din capitalul social a fost achiziționată de ei fără acordul prealabil scris al autorității de reglementare. Conform legislației în vigoare, în termen de 90 de zile deținătorii acestor acțiuni sunt obligați să le vândă pe piața bursieră a Moldovei. În același timp, din moment ce mizele «Moldova-Agroindbank» nu se vor vinde, consiliul băncii va fi impus să decidă anularea acestor acțiuni și emiterea de noi acțiuni pe aceeași sumă pentru vânzarea pe piața de valori.

Președintele Băncii Naționale a Moldovei Sergiu Cioclea a remarcat în mod repetat, că de achiziționarea acțiunilor Băncii Comerciale «Moldova-Agroindbank» sunt interesate două grupuri de investitori.

483
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe