64% din capitalul social al Moldindconbank sunt scoase la vânzare


Banca comercială "Moldindconbank" a publicat un anunț oficial privind vânzarea a 3 173 751 acțiuni ordinare de clasa I. Titlurile de valoare sunt oferite pentru o perioadă cuprinsă între 3 iulie și 16 iulie la Bursa de Valori a Moldovei.

Pachetul de acțiuni indicat reprezintă 63,89% din capitalul social al Moldindconbank. Prețul de pornire pentru o acțiune este de 239,50 lei, în timp ce valoarea întregii mize este estimată la 760 milioane lei (38,2 milioane euro sau 45,25 milioane dolari).

Reamintim că, de la începutul anului a fost deja marcat un succes în Moldova efectuându-se o singură tranzacție pentru vânzarea de acțiuni către Banca Transilvania, care a cumpărat 39,3% din acțiunile băncii comerciale din Moldova «Victoriabank» în valoare totală de 800 de milioane de lei.

În iunie 2015, Banca Națională a Moldovei a introdus supraveghere specială în cele mai mari trei bănci ale țării: Moldova Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank. Această decizie a fost precedată de identificarea de către autoritatea de reglementare a unor încălcări din partea acționarilor și directorilor acestor bănci a Legii privind instituțiile financiare, a unor condiții de licență și a actelor normative ale Legii Băncii Naționale.

Ca urmare, autoritatea de reglementare a blocat aproximativ 64% din acțiunile Moldindconbank, deoarece acțiunile proprietarilor lor au fost recunoscute drept convenite. Potrivit ordinului Băncii Naționale, aceste acțiuni urmau să fie vândute în termen de trei luni, însă tranzacția nu a avut loc din cauza lipsei de investitori interesați. Ulterior, acțiunile au fost anulate, iar suplimentar a fost emisă o altă emisiune în același volum și pusă în vânzare la Bursa de Valori a Moldovei la un preț de pornire de 760 milioane lei.

Până în prezent, BC "Moldindconbank" este liderul în segmentul de emitere a cardurilor de plată în Moldova - reprezintă aproape 40% din numărul total de carduri bancare aflate în circulație. De asemenea, banca ocupă poziția de lider în evaluarea calității și volumului serviciilor de transfer de bani în favoarea persoanelor fizice din Moldova.

0

243

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org