Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Acțiunile căror bănci apar în lista pentru cumpărare? Situația pe piața reglementată din Moldova

În lista actuală pentru cumpărare pe piața reglementată a Republicii Moldova sunt incluse acțiunile a doar două bănci - «Moldova Agroindbank» și «Moldindcombank». Totodată, în compartimentul "Vânzări" numărul de valori mobiliare expuse este mult mai mare.

Astfel, în conformitate cu cererile înregistrate în compartimentul corespunzător, 62 de acțiuni ale «Moldova Agroindbank» cumpărătorul este dispus să le cumpere la prețul de 1200 lei per o acțiune, cu o valoare nominală a fiecărei acțiuni de 200 de lei. Reamintim că, ultima dată acțiunile acestui emitent au fost vândute la un preț de 1475 lei. Iar al doilea cumpărător intenționează să cumpere 500 de acțiuni ale «Moldindcombank» la un preț de 50 lei pentru una.

În același timp în compartimentul "Vânzări" au fost publicate cereri de la mai mulți emitenți, printre care băncile comerciale și companiile de asigurări care operează pe teritoriul Republicii Moldova.

Așadar, «Moldova Agroindbank» a pus în vânzare două mize: primul pachet include 36,605 acțiuni la 1 prețul de 1 064.2 lei per o acțiune și 389,760 acțiuni referitoare la cel de-al doilea pachet, oferite spre vânzare la prețul de 1 054.71 lei pentru o bucată. Trebuie de remarcat faptul, că termenul limită pentru vânzarea participațiilor menționate expiră la mijlocul lunii decembrie, iar emitentul va trebui să solicite autorităților de reglementare a pieței (BNM și CNPF) o nouă prescripție.

De asemenea, în secția de vânzări a fost publicată o cerere de vînzare a 60 de acțiuni ai "Moldova Agroindbank" - prețul acestora fiind de 1575 lei pentru o acțiune. În cazul în care tranzacția va avea loc, un astfel de preț va fi unul record pentru perioada ultimelor ani. Trebuie de remarcat, că cel mai mare preț la care au fost vândute acțiunile MAIB a fost de 2.135 lei.

Alte trei pachete a câte 2.635 acțiuni fiecare pe piața reglementată sunt puse în vânzare de către acționarii BC «FinComBank», iar prețul indicat în cerere este de 215 lei pe acțiune.

În același timp, acționarul majoritar al Victoriabank a publicat o ofertă de vânzare în valoare de 9.800.473 acțiuni la un preț de 78,21 lei per o acțiune. Acționarul Energbank a venit cu o cerere de vânzare a unei singure acțiuni la prețul de 1000 lei. Și încă 459 acțiuni la un preț de 120 de lei per una sunt planificate să fie vândute de către acționarul «Mobiasbanca - Grupe Sosiete Generale». De asemenea, în ofertă sunt incluse 2 acțiuni ale "Moldindcombank" - prețul indicat de titularul acestora este de 72 lei / buc.

În plus, în lista curentă de vânzare apar participațiile mari ale companiilor de asigurări – Asito, Moldasig și Alliance Insurance Group. Aceste valori mobiliare au fost blocate de către autoritatea de reglementare ca urmare a dezvăluirii faptelor de "opacitate" a acționarilor acestor societăți.

511
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe