Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
19.01.2022
USD
18.03
EUR
20.54
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Acțiunile Moldindconbank vor fi puse din nou în vânzare

La 18 martie 2019, Agenția Proprietății de Stat la Bursa de Valori a Republicii Moldova va pune din nou în vânzare participația unică de acțiuni ai Moldindconbank în valoare de 63,89%. Anterior, Agenția a cumpărat blocul de acțiuni desemnat în numele guvernului, în scopul vânzării ulterioare către un investitor privat.

Potrivit Agenției Proprietății de Stat, guvernul intenționează să vândă pachetul de acțiuni Moldindconbank la prețul de 240,74 lei pe acțiune. Acest preț este cu 1,2 lei mai mare decât prețul la care acțiunile au fost cumpărate de la instituția financiară. Astfel, un investitor privat interesat de cumpărare va trebui să plătească 764,05 milioane de lei pentru 3 milioane de acțiuni Moldindconbank sau cu 4 milioane de lei mai mult decât guvernul Republicii Moldova cu o lună în urmă. Perioada de licitare este 18-20 martie.

Reamintim că, în conformitate cu termenii contractului preliminar semnat la 13 februarie, compania bulgară Doverie United-Holding este potențialul cumpărător al pachetului de acțiuni Moldindconbank. Cu toate acestea, orice companie interesată, cu aprobarea prealabilă a autorității de reglementare pentru tranzacția desemnată, are dreptul să participe la licitație. Între timp, potrivit rapoartelor oficiale ale BNM, până actualul moment nimeni nu și-a manifestat interesul pentru pachetul de acțiuni Moldindconbank.

Trebuie remarcat faptul că, potrivit prevederilor Legii privind administrarea proprietății publice și denaturarea acesteia, termenul de răscumpărare a acțiunilor unei instituții financiare de la stat nu ar trebui să depășească 90 de zile calendaristice.

Potrivit rezultatelor din 2018, profitul BC "Moldindconbank" a depășit 0,5 miliarde de lei, iar în prima lună din 2019 această cifră s-a ridicat la circa 60 milioane de lei.

În prezent, 63,89% din acțiunile Moldindconbank sunt deținute de stat. Restul acțiunilor sunt distribuite între mai mulți investitori privați și companii moldovenești.

1107
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe