Actul de garanție pentru consorțiul de investitori a fost aprobat la reuniunea extraordinară a acționarilor MAIB


Joi, 14 iunie, la adunarea generală extraordinară a acționarilor BC «Moldova Agroindbank» a fost aprobată lista de garanție față de consorțiul de investitori. Reamintim, că un consorțiu de investitori internaționali și-au exprimat dorința de a cumpăra pachetul de 41,09% din acțiunile MAIB.

Acționarii care dețin 365.340 acțiuni cu drept de vot au participat la reuniune. În special, în lista angajamentelor au fost incluse garanțiile pe care Moldova Agroindbank trebuie să le efectueze până la finalizarea tranzacției pentru achiziționarea mizei de 41.09% de către un consorțiu de investitori internaționali. O serie de obligații sunt aprobate pentru un termen lung, și prevăd posibilitatea de a rambursa pierderile financiare investitorilor după ce achiziționează activele desemnate.

Angajamentele din cadrul proiectului pe care BC «Moldova Agroindbank» va trebui să le respecte față de consorțiul de acționari a fost prezentat de către președintele consiliului de administrație Serghei Cebotari. Bancherul a explicat în detaliu semnificația documentului, esența sa și întreaga listă de obligații, după care actul a fost propus adunării generale pentru aprobare.

Pentru acceptarea actului de obligații față de un consorțiu de investitori străini, acționarii Moldova Agroindbank au votat în unanimitate. Dreptul de a semna documentul a fost dat președintelui MAIB, Serghei Cebotari.

0

183

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org