CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10084$
Etherium
189.69$

Alexandr Martynov: Transnistria este deschisă pentru investiții în sfera mineritului criptovalautei

După informațiile surselor mass-media transnistrene, în regiune este așteptată creșterea investițiilor în activitatea de minerit al criptovalutelor. Declarația corespunzătoare a fost făcută în cadrul interviului său acordat la două posturi de televiziune locale de către președintele guvernului Republicii Transnistrene Alexandr Martynov.

Reprezentantul autorităților transnistrene a subliniat faptul că atragerea investițiilor în domeniul cripto-valutar a fost posibilă datorită adoptării unei "legi suficient de liberale", menite să stimuleze activitatea minerilor criptovalutari în regiune. În special, conform asigurărilor lui Alexandr Martynov, astăzi această categorie de entități este protejată de orice relații juridice cu sistemul fiscal stabilit pe teritoriul Republicii Moldovenești Transnistrene. Pentru a-și desfășura activitățile, aceștia trebuie numai să cumpere energie electrică.

În același timp, președintele guvernului transnistrean a remarcat că autoritățile regionale nu administrează veniturile mineriștilor, ceea ce se precizează la nivel legislativ. În același timp, a reușit până acum să creeze o zonă economică liberă specifică, în cadrul căreia minerii au dreptul să se angajeze liber în extragerea criptovalutelor.

În sprijinul condițiilor legislative actuale, Alexandr Martynov a vorbit și despre consumul unei cantități mari de energie în procesul de minerit. În acest scop, autoritățile transnistrene sunt gata să ofere energie electrică mai ieftină, ceea ce va fi posibil datorită utilizării capacităților de producție neutilizate ale Hidrocentralei Moldovenești.

O astfel de decizie va aduce beneficii și economiei regiunii, notează Martynov: odată cu sporirea numărului de mineri în Transnistria este așteptată o creștere a nivelului de încărcare al Hidrocentralei, ceea ce ar trebui să conducă la o creștere a veniturilor companiei. Pe această bază, trezoreria republicii nerecunoscute va primi o sumă mai mare de deduceri fiscale.

Pe termen mediu, autoritățile din Transnistria intenționează să reîncarce Hidrocentrala până la 50-100 MW. În plus, veniturile estimate au fost deja incluse în proiectul de buget al Republicii Transnistrene pentru anul 2019.

134
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe