Potrivit raportului financiar prezentat de Banca Transilvania, în 2017 instituția de credit a înregistrat rezultate pozitive în toate domeniile, în special, având în vedere că eforturile principale au fost concentrate asupra creșterii organice, îmbunătățirii eficienței financiare și punerii în aplicare a proiectelor în zona digital banking.
Astfel, pe baza datelor prezentate în raport, activele Băncii Transilvania au crescut cu 15% față de 2016 și au ajuns la 59,3 miliarde de lei românești spre sfârșitul anului 2017. Profitul net al băncii a fost de 1,186 miliarde lei, iar a Grupului Financiar Banca Transilvania – de 1,242 miliarde lei.
În același timp, proporția de credite, inclusiv leasing, este de 50,6% din activele Grupului Banca Transilvania, iar soldul total de credite a crescut cu 10%, pentru a ajunge la sfârșitul perioadei desemnate la 29,9 miliarde lei (RON). Pe parcursul anului 2017, banca a emis mai mult de 190 mii de credite noi în valoare totală de peste 12,7 miliarde de lei.
Solvabilitatea băncii este de 17,49%, iar coeficientul factorului de risc pentru Banca Transilvania este de 6%, cu un grad de acoperire de 70% pentru riscurile neperformante. Contribuția totală a băncii la sfera socială în anul 2017 a fost de 23,11 milioane de lei.
În calitate de președinte al Consiliului de administrație al Bancii Transilvania, Horia Ciorcilă, amenționat, că în anul 2017 creșterea organică s-a încadrat perfect în planurile strategice de dezvoltare a băncii. Astfel, rezultatele prezentate demonstrează încă o dată poziția stabilă a băncii și reprezintă baza pentru punerea în aplicare a unor planuri ambițioase în 2018. De asemenea, eforturile Băncii Transilvania se vor concentra pe gestionarea eficientă a procesului de integrare Bancspot și dezvoltarea afacerilor peste hotarele României, în special în Republica Moldova, în BC «Victoriabank», în care BT a cumpărat 39,2% din acțiuni.
Împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare Banca Transilvania deține 66,7% capitalul Victoriabank, în timp ce pe piața publică a Moldovei este înregistrată o ofertă de cumpărare a restului de acțiuni a băncii moldovenești în valoare de 30%.