Banca Transilvania intenționează să sporească eficiența investițiilor în Victoriabank


Acțiunile primei bănci private din Moldova – Victoriabank – în valoare de 39,2%, la jumătatea lunii ianuarie vor fi achiziționate de banca română Banca Transilvania. După finalizarea cu succes a tranzacției, cumpărătorul intenționează să sporească eficiența investițiilor în domenii cum ar fi dezvoltarea produselor bancare moderne, modernizarea tehnologiilor digitale, îmbunătățirea calității serviciilor de creditare. Acest lucru a fost raportat ziarului Eurimoney de către directorul executiv al Banca Transilvania Omer Tetik. În special, el a menționat că dezvoltarea eficientă a băncii Victoriabank este un obiectiv prioritar pentru Banca Transilvania și va fi implementat în conformitate cu tendințele economice din Republica Moldova.

Astfel, potrivit declarațiilor lui Omer Tetik, Banca Transilvania va depune toate eforturile pentru a obține rezultate semnificative în noul punct geografic. Preferințele vor fi acordate împrumuturilor ipotecare și împrumuturilor pentru întreprinzătorii din țară.

După cum a subliniat bancherul, inițial Banca Transilvania nu a luat în considerare posibilitatea implementării unei strategii de dezvoltare regională. Totuși, din anumite motive economice, s-a decis achiziționarea acțiunilor băncii comerciale din Moldova. Un rol deosebit a fost jucat de potențialul Republicii Moldova în domeniul afacerilor mici și mijlocii, unde Banca Transilvania are o bogată experiență. În plus, Omer Tetik nu a exclus posibilitatea participării instituției financiare pe care o reprezintă ​​în procesul de consolidare a activelor din țara noastră.

Pe termen lung, Banca Transilvania preconizează să facă și alte investiții, dacă astfel de proiecte vor fi în strictă concordanță cu strategia băncii și vor avea o structură similară a capitalului social. După cumpărarea pachetului de 39,2% din acțiunile BC ”Victoriabank” de compania Insidown, înregistrată în Cipru, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor controla în comun 66,7% din capitalul băncii din Moldova. După aprobarea acestei tranzacții, Banca Transilvania va publica o ofertă pentru răscumpărarea acțiunilor rămase.

La rândul său, președintele Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a menționat importanța unor astfel de investiții. Potrivit lui, reformele efectuate în sectorul bancar dau deja primele rezultate, iar atractivitatea acestei piețe este în creștere în viziunea investitorilor strategici. Victoriabank S.A. este al treilea cel mai mare creditor din Republica Moldova. În același timp, a fost primul care a găsit un cumpărător real după furtul miliardului de la trei bănci din Moldova. În plus, această tranzacție este prima de acest fel pentru Banca Transilvania în afara pieței financiare din România, care în ultimii ani a înregistrat o dinamică de dezvoltare activă.

0

189

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org