Banca Transilvania nu intenționează să schimbe denumirea Victoriabank, prioritare vor fi investițiile în personal și noile tehnologii


Banca Transilvania nu planifică să schimbe denumirea băncii comerciale „Victoriabank”, devenind la începutul acestui an acționarul majoritar al acesteia în parteneriat cu BERD. Eforturile experților internaționali vor fi direcționate către introducerea de noi mecanisme de creditare și alte produse inovatoare pentru piața bancară a Republicii Moldova.

Declarația corespunzătoare a fost făcută de șeful băncii Bogdan Pleșuvescu. Potrivit lui, "Victoriabank" este un brand puternic și competitiv. Prin urmare, o nouă echipă internațională intenționează să-și concentreze eforturile pe transferul experiențelor de succes ale Băncii Transilvania, necesare pentru dezvoltarea în continuare a Victoriabank și a întregului sector bancar din țara noastră.

În special, bancherul a subliniat că, în prezent, Victoriabank are nevoie de investiții în personalul profesional și în noile tehnologii financiare. Una dintre aceste inovații este mecanismul nou de creditare a persoanelor fizice, lansat recent.

Astfel, de la 1 august a acestui an, rata dobânzii la creditele se calculează de către bancă, utilizând următoarea formulă: la rata medie la depozitele pentru o perioadă de 6-12 luni (4,82%) se adaugă marja băncii de 4,82% pentru credite ipotecare și 6-8,18% pentru creditele de consum. Potrivit reprezentanților Victoriabank, această formulă face posibilă eliminarea riscului de taxe ascunse și exclude perceperea taxelor pentru eliberarea de credite și deservirea lor lunară.

Victoriabank și-a exprimat încrederea că, odată cu introducerea și utilizarea noului mecanism de creditare a persoanelor fizice în Moldova, instituția financiară va fi în măsură să-și crească cota pe piața de creditare până la 30%.

Reamintim că la începutul acestui an, BC ”Victoriabank” și-a schimbat acționarul majoritar, după ce 39% din acțiuni au fost cumpărate de Banca Transilvania din România. În parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Transilvania intenționează să răscumpere restul acțiunilor. Acum aceste organizații financiare dețin 72,19% din acțiunile Victoriabank.

0

109

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org