Banca Transilvania a anunțat achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Grupului Eurobank în Bancpost


Recent, Banca Transilvania, care a intrat pe piața bancară a Moldovei prin achiziționarea unei participații de 39,2% în BC Victoriabank, a anunțat implementarea unei alte tranzacții majore. Este vorba despre cumpărarea unei participații majoritare în volum de 99,15% din Grupul Eurobank din Bancpost.

După cum s-a menționat în raportul oficial al Băncii Transilvania, suma tranzacției s-a ridicat la 178,67 milioane de euro. Aceasta reprezintă aproximativ 75% din valoarea activului net al Bancpost. În plus, banca română a preluat un împrumut subordonat deținut de Bancpost, care se ridică la 80 de milioane de euro.

În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, Horia Ciorilă, a menționat că achiziția Bancpost a fost următorul pas de importanță strategică în procesul de consolidare a poziției instituției financiare pe piață. De asemenea, banca a mulțumit reprezentanților Eurobank Group și Bancpost pentru încrederea și abordarea lor profesională, ceea ce a făcut posibilă încheierea cu succes a acestei tranzacții.

Reamintim că Banca Transilvania deține o cotă de piața României egală cu 13%, este a doua după mărime bancă din țara vecină. Bancpost deține 3% din piața bancară și se situează pe locul 9 în clasamentul băncilor din România.

0

152

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org