De piața bancară din Moldova sunt interesați investitorii din Turcia


Una dintre băncile turcești este gata să investească în sistemul bancar al Republicii Moldova. O declarație a fost făcută de un reprezentant al uneia dintre cele mai importante bănci din Turcia, Ziraat Bankasi, la o întrevedere cu ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Kiril Gaburici.

La rândul său, Kiril Gaburici le-a mulțumit reprezentanților turci pentru interesul acestora față de piața financiară a Republicii Moldova, menționând că sectorul bancar este una dintre cele mai importante verigi din economia națională. Potrivit acestuia, după o perioadă destul de dificilă, instituțiile statului au reușit să stabilizeze situația în sistem, nu fără participarea directă a partenerilor internaționali de dezvoltare. Un exemplu clar este ieșirea Banca Transilvania și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pe piața bancară din Moldova.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat, de asemenea, că stabilitatea sistemului bancar permite agenților economici să utilizeze împrumuturi mai accesibile, contribuind astfel la creșterea economică a Republicii Moldova.

 Kiril Gaburici a informat directorul executiv Ziraat Bankasi, Hussein Aydin, despre situația economică din țară: PIB-ul Moldovei pentru anul 2017 a fost de 4,5%, iar în prima jumătate a anului curent această cifră a crescut cu 3,7%. În plus, ministrul a subliniat faptul că în prezent în Republica Moldova există un număr mare de companii de investiții din Turcia. Și aceasta, în opinia sa, ar trebui să devină un avantaj pentru banca turcă, care la începutul activității sale în țara noastră va avea deja o bază de clienți garantată.

La rândul său, Hussein Aydin ia mulțumit ministrului Kiril Gaburici pentru deschiderea spre cooperare și a subliniat disponibilitatea sosirii băncii turce pe piața Moldovei. Potrivit acestuia, condițiile pentru investiții în țara noastră sunt destul de atractive, prin urmare Ziraat Bankasi este gata să folosească oportunitățile existente și să promoveze creșterea economică a Republicii Moldova.

0

181

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org