Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
23.10.2021
USD
17.45
EUR
20.31
RUB100
0.245
Bitcoin
Etherium

Beneficiari ai finanțării prin programul "PARE 1 + 1" au devenit alți 30 de lucrători migranți din Moldova

Peste 30 de migranți din Moldova, precum și rudele acestora de gradul I, vor primi granturi în cadrul programului de atragere a banilor în economie "PARE 1 + 1". Valoarea totală a contractelor semnate pentru finanțare a fost de 8,11 milioane lei.

Semnarea contractelor de primire a finanțării nerambursabile în cadrul Programului de atragere a banilor în economie "PARE 1 + 1" a avut loc marți, 6 noiembrie. După implementarea proiectelor, beneficiarii granturilor intenționează să creeze peste 70 de noi locuri de muncă, iar investiția totală în economia Republicii Moldova va fi peste 20,1 milioane de lei.

Din numărul total de cereri de finanțare, 22 au fost depuse de antreprenorii care reprezintă sectorul agricol. Sursele bănești sunt planificate să fie cheltuite pentru cultivarea strugurilor, cerealelor, plantarea nucilor și plantelor de fructe de pădure, dezvoltarea zootehniei și apiculturii, cultivarea plantelor ornamentale și medicinale.

Alte 8 întreprinderi vor primi finanțare pentru proiectele din sectorul serviciilor (prelucrarea solului, transport, reparații de calculatoare, educație și recreere) și 3 întreprinderi din industrie (producția de ciment, ipsos și beton, produse de panificație, procesarea miezului de nuc) .

Conform distribuției geografice a noilor beneficiari ai programului ”PARE 1 + 1" , se propun spre aplicare ideile lor de afaceri în 16 regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv: Căușeni, Edineț, Criuleni, Florești, Hîncești, Nisporeni, Rîșcani, Fălești, Cimișlia, Ialoveni, Orhei și Leova . Alți 7 beneficiari ai finanțării intenționează să-și dezvolte proiectele în capitală - mun. Chișinău. Totodată, 11 dintre proiectele aprobate sunt start-upuri, iar 22 sunt întreprinderi care-și extind producția.

Reamintim că derularea programului ”PARE 1 + 1" este susținută Organizația de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM) și Uniunea Europeană și are ca scop acordarea de sprijin financiar pentru lucrătorii migranți care doresc să investească banii câștigați în dezvoltarea propriei afaceri. De asemenea, beneficiarii finanțării pot fi rudele de gradul I de rudenie ale lucrătorilor migranți.

În cadrul programului PARE 1 + 1, pentru fiecare leu investit în economie, un antreprenor va primi un grant în aceeași sumă. Totodată, valoarea maximă a finanțării nu ar trebui să depășească 250 mii lei.

450
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe