Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.10.2021
USD
17.29
EUR
20.15
RUB100
0.244
Bitcoin
Etherium

Peste 14 milioane de lei vor fi acordate femeilor-antreprenoare din Moldova sub formă de granturi

În cadrul programului guvernamental "Femeile în afaceri" administrat de ODIMM, 101 femei din Moldova vor beneficia de subvenții în valoare de 14,2 milioane de lei. Fondurile vor fi investite în dezvoltarea afacerilor și, potrivit previziunilor preliminare, se vor atrage investiții în valoare de peste 23 de milioane de lei și se vor crea aproximativ 390 noi locuri de muncă.

Proiectele de investiții au fost aprobate vineri, 14 decembrie, de Comitetul de supraveghere a programului, care include reprezentanți ai companiilor private, asociațiilor de afaceri, investitorilor și instituțiilor guvernamentale.

Reprezentanții ODIMM din Moldova au remarcat că, în cadrul celei de-a doua componente a programului "Femeile în afaceri", beneficiarii pot conta pe finanțarea dezvoltării activităților antreprenoriale în valoare de până la 165 mii lei pentru fiecare solicitantă. Fondurile de finanțare pot fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente, servicii de consultanță și dezvoltarea produselor de investiții.

De asemenea, potrivit previziunilor, finanțarea companiilor conduse de reprezentanții sexului echitabil va face posibilă păstrarea a 263 de locuri de muncă disponibile astăzi și crearea a 385 de noi locuri de muncă.

Pe categorii de activități antreprenoriale, 63% dintre proiectele de investiții aprobate fac parte din industria prelucrătoare, 29% dintre întreprinderi își vor dezvolta activitățile în sectorul serviciilor, iar restul antreprenorilor intenționează să investească în agricultură.

După distribuția geografică a granturilor, cea mai mare parte a beneficiarelor - 71% - îi revine regiunii centrale a țării, 15% intenționează să-și implementeze proiectele în nordul Moldovei și 14% în zonele din sudul republicii.

În cadrul primelor două apeluri de participare la concursul de granturi pentru femeile antreprenoare, au fost selectate 201 de proiecte de investiții. În viitorul apropiat, ODIMM intenționează să lanseze un alt apel similar. Cererile de participare la concurs pot fi depuse de companii ale căror perioadă de înregistrare nu depășește 24 de luni și ale căror gestiune este asigurată de femei.

Programul pilot "Femeile în afaceri" este proiectat pentru o perioadă de trei ani și este o inițiativă guvernamentală al cărei scop principal este promovarea abilităților economice și sociale ale femeilor din mediul rural. Programul este finanțat din bugetul de stat în comun cu mai multe fonduri din Uniunea Europeană.

679
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe