BRD a inițiat o analiză a posobolității reducerii avansului la creditele ipotecare de tip standard


Cea mai mare după active bancă locală – BRD – a inițiat o analiză a posibilității reducerii avansului creditelor ipotecare, care acum constituie 35%.

După cum relatează sursele ZF și BCR, creșterea avansului a dus la prăbușirea vînzărilor de credite ipotecare, iar în piață s-a făcut un blocaj financiar.

Vicepreședintele Retail BRD SocGen în cadrul conferinței ZF Bankers 2016 Gheorghe Marinel declară că la moment se analizează posobilitatea de a reduce cota avansului ipotecar. Se ia în vedere poziționarea avansului pentru creditele ipotecare astfel ca clienții să le poată suporta, iar băncile să-și acopere riscul de a primi terenu sau casa înapoi. Analiza este un delicată, deoarece cere să fie identificată tipologia fiecărui client înainte de luarea deciziei finale.

Totodată Gheorghe Marinel nu a numit o cifră exactă privind scăderea vînzărilor creditelor imobiliare standard în contextul intrării în vigoare a Legii privind darea în plată. Reieșind din situația pe piața bancară, aproape toate băncile au desemnat prăbușirea vînzărilor de credite imobiliare ca urmare a majorării ratei de avans.

Vicepreședintele retail BCR – Dana Demetrian – deasemenea a menționat în cadrul ZF Bankers că au fost înregistrate careva scăderi, însă nu a precizat cifra exactă. După spusele ei, dacă de către o bancă mare sînt date doar cîteva credite ipotecare, se face clar plocajul de pe piață.

0

126

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org