Au fost dezvăluite unele detalii despre noul raport al companiei "Kroll"


Specialiștii companiei  «Kroll» vor prezenta al doilea raport privind frauda în sectorul bancar al Republicii Moldova în a doua jumătate a anului 2017. Acest lucru a fost menționat într-una din programele analitice de la un post TV de către Președintele Parlamentului, Adrian Candu.

Potrivit lui, al doilea raport al companiei «Kroll» va conține informații cu privire la beneficiarul ”miliardului furat” și mecanismele de retragere a fondurilor din sistemul  bancar, de asemenea vor fi numiți partenerii  de fraudă și identificate modalitățile de returnare a bunurilor furate.

Potrivit lui Candu, compania «Kroll» se poate bucura de încredere pentru că principiile activității lor nu sînt bazate pe cumătrism sau altfel de relații. Activitatea desfășurată de analiști decurge  în mod impartial, iar urma banilor nu poate dispărea. Al doilea raport al companiei «Kroll» va fi prezentat pînă la sfârșitul acestui an sau cel târziu în prima jumătate a anului 2017. Raportul va dezvălui numele persoanelor implicate în “furtul miliardului”, schemele după care aceștea au funcționat și localizarea curentă a activelor bancare. Datorită comunicării reciproce cu diferite sisteme mondiale și capacității de urmărire a întregului flux de numerare, compania “Kroll” va fi capabilă să găsească fiecare bănuț din “miliardul furat”. O cooperare strânsă compania ”Kroll” o deține cu băncile din SUA, Statele Baltice și Europa.

Politicianul a menționat, de asemenea, cifra persoanelor implicați în fraudele bancare – în afară de fostul prim-ministru Vlad Filat și primarul Orheiului  Ilan Shor, în caz figurează mai mult de 30 de nitiate. Asupra membrilor consiliului de administrație al băncilor cu nitiat, liderilor departamentelor și persoanelor în funcție, care au semnat documentele privind acordarea creditelor frauduloase, au fost nitiate mai mult de 40 de cazuri penale.

0

210

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org