Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Prețul acțiunilor vândute ale «Moldova Agroindbank» a constituit 1082 lei per o bucată

Una dintre instituțiile financiare majore ale țării – BC "Moldova Agroindbank» a fost în măsură să-și mărească valoarea acțiunilor sale pe piață până la 1,082 lei per o unitate. Aceasta este mai mare decât indicatorii anteriori de tranzacționare cu participarea emitentului. Licitația în voce a avut loc miercuri, 22 februarie, și a fost vândut un singur pachet, care include 599 de acțiuni ale băncii comerciale «Moldova Agroindbank».

În prezent, «Moldova Agroindbank» a pus în vânzare publică două pachete de acțiuni. Acestora le revine 40% din capitalul social al instituției de credit. Prețul de pornire constituie 1 054 și 1 064 de lei per o bucată. Emisia acestor acțiuni s-a desfășurat pentru a înlocui valorile mobiliare anulate, care aparțineau acționarilor netransparenți.

Termenul inițial de vânzare a mizelor desemnate de acțiuni a expirat pe 26 și 28 decembrie anul trecut. Cu toate acestea, la solicitarea Băncii Naționale a Moldovei și a băncii emitente, termenul vânzărilor publice a fost prelungit de către Comisia Națională a Pieței Financiare pentru încă 90 de zile. După extinderea termenului plasării acțiunilor BNM și-a schimbat decizia inițială cu privire la posibilitatea emitentului de a-și răscumpăra acțiunile rămase, prețul nominal ale cărora este de 200 de lei per o unitate.

O cerere similară Comisiei Naționale a Pieței Financiare este adresată de către BNM și în raport cu cealaltă bancă comercială - «Moldindcombank». 63.89% din acțiunile acestei  instituții de credit au fost de asemenea blocate, astfel încât există o mare probabilitate ca acest emitent va da start procedurii de anulare a acestora și emitere de noi acțiuni, care vor fi disponibile pentru vânzare publică.

În plus, Banca Națională insistă asupra faptului ca Comisia Națională a Pieței Financiare să indice inițial posibilitatea emitentului de a-și răscumpăra acțiunile nevalorificate la prețul lor nominal – de 200 lei per o actiune «Moldova Agroindbank», și 100 de lei per o acțiune «Moldindcombank». Totodată Comisia Națională a Pieței Financiare amână adoptarea deciziei în cauză, datorită faptului că este lipsită de dreptul de a stabili prețurile pentru emitenți petnru răscumpărarea de către aceștia a acțiunilor rămase pe piață.

Ar trebui de remarcat faptul că, în prezent valoarea de bilanț al acțiunilor BC «Moldova Agroindbank» ajunge la 3 milioane de lei. Iar în 2016 profitul băncii comerciale s-a ridicat la 403 milioane de lei. În același timp, «Moldindcombank» a înregistrat pentru aceeași perioadă un profit de 268 de milioane de lei.

461
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe