Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
17.01.2022
USD
18.02
EUR
20.63
RUB100
0.234
Bitcoin
Etherium

Oficiul central al BC «Banca de Economii», care se află în proces de lichidare, va fi vândut în cadrul unei licitații

Oficiul central al băncii comerciale "Banca de Economii S.A.», situat pe adresa Chisinau, str. Columna, 115, va fi vândut în cadrul unei licitații. Suprafata acestuia este de 690 m2, de asemenea, în posesia băncii este și un teren adiacent. Valoarea inițială a obiectivului este de 39,6 milioane de lei. În total la licitație vor fi expuse 26 de obiecte – acestea sunt clădiri, loturi și graje, și se află în proprietatea «Băncii de Economii».

În conformitate cu codițiile licitației, publicate pe site-ul web al băncii comerciale, ofertanții vor fi obligați să plătească 10% din costul total al lotului, care a fost pus în vânzare. De asemenea, va trebui achitată contribuția generală, valoarea căreia pentru persoanele fizice este de 200 de lei, iar pentru persoanele juridice – de 350 lei.

Documentele ce confirmă achitarea taxelor menționate anterior, precum și copiile documentelor ,care atestă identitatea ofertantului, trebuie să fie depuse până la ora 16:00 cu o zi înaintea datei în care a fost programată licitația.

BC "Banca de Economii" este una dintre cele trei instituții financiare, implicate în cazul tranzacțiilor suspecte, în urma cărora au din sistemul bancar al țării a fost răpită de o sumă record de bani. Despre furtul "miliardului" prin intermediul băncilor comerciale «Banca de Economii», «Banca Socială» și «Unibank" a devenit cunoscut în noiembrie 2014. În dependența situației formate, Banca Națională a Moldovei a decis să inițieze procedura de lichidare în privința acestor instituții financiare.

Până in prezent, pe cauza fraudei bancare mai mult de 20 de cauze penale se află deja în instanța de judecată. Pe banca acuzaților se situează fostul șef al «Băncii de Economii» Grigorie Gacichevici, precum și membrii consiliilor de administrație ale băncilor cu probleme, pentru care au fost deschise cauzele penle pentru participare acestora la spălarea de bani, corupere pasivă și abuz în serviciu.

Astfel, furtul bancar, numit simbolic "furtul secolului", a destabilizat foarte mult piața valutară a țării, ceea ce a dus la o slăbire a puterii de cumpărare a monedei naționale. Regimul de volatilitate continuă până în present și afectează în mod direct procesele de formare a bugetului de stat și punerea în aplicare a prestațiilor sociale. Potrivit experților financiari, în cazul în care, în timpul apropiat situația nu se va ameliora, populația Moldovei va deveni și mai vulnerabilă la instabilitatea financiară din țară, se va reduce creșterea economiei naționale, iar criza financiară se va extinde pe termen lung.

768
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe