CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
19.01.2021
USD
17.30
EUR
20.87
RUB100
0.233
Bitcoin
Etherium

Pentru a face un profit bun, fermierii moldoveni trebuie să studieze cererea și să-și investească banii corect

Declarația a fost făcută de către directorul ANSA, Gheorghe Gaberi. Potrivit acestuia, cererea la semințele oleaginoase și plantele medicinale pe piețele Europei a fost întotdeauna la un nivel mare. La rândul lor, fermierii moldoveni, repartizând corect investițiile în zona menționată mai sus, ar putea satisface această cerere. După cum a menționat șeful Agenției Naționale pentru siguranța alimentelor, în acest stadiu de dezvoltare economică pe piețele externe a crescut și cererea pentru unele soiuri de fructe, de exemplu, pe piersicile plate.

În cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Gaberi a menționat că cererea mare pentru plantele medicinale se înregistrează datorită dezvoltării rapide a industriei farmaceutice. Agricultorilor moldoveni le rămâne doar de a asimila acest domeniu. Un alt domeniu care are nevoie în aprovizionarea cu cantități mari de materii prime de calitate este producerea produselor pentru frumusețe.

De asemenea, directorul ANSA a apreciat tendința producătorilor moldoveni la crearea de numeroase plantații de semințe oleaginoase, în special a levănțicăi. După cum a declarat Gheorghe Gaberi, aceasta este o sursă excelentă de venituri pentru producătorii agricoli, deoarece astfel de plantații nu au nevoie de sistemele de irigare, prin urmare, sunt benefice pentru investiții.

În plus, atenția producătorilor trebuie să fie orientată spre cultivarea fructelor sîmburoase. De exemplu, cireșele și vișinele sunt extrem de apreciate pe piețele din Japonia și China, în timp ce pe piața internă este în creștere cererea la piersicile plate. Prin urmare, costul ridicat al acestor produse este capabil să ofere venituri destul de mari pentru producători.

Referitor la cultivarea culturilor horticole, în special a merelor, directorul Agenției Naționale pentru siguranța alimentelor, a menționat că, atît pe piața internă, cît și pe piața externă au devenit libere  sectoarele, care pot fi umplute cu soiuri timpurii de mere. Aceste soiuri trebuiesc cultivate pentru a înlocui pe cele tradiționale, pentru care cererea scade treptat.

Prin urmare, recomandarea principală a lui Gheorghe Gaberi  pentru fermierii moldoveni este inițierea unor cercetări amănunțite a cererii de pe piețele externe cu scopul identificării nișelor cu cel mai mic nivel de concurență.

286
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe