CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10161$
Etherium
191.2$

CME Group și Crypto Facilities au lansat indicele prețurilor pentru ETHEREUM

Două burse cryptovalutare - CME Group din America de Nord și British Crypto Facilities - au anunțat lansarea a două noi instrumente de piață: indicele ETH / USD și rata orientativă a lui Ethereum. Acest lucru a fost anunțat într-un comunicat de presă special al grupului de derivative financiare bursiere CME, marți, 15 mai.

În conformitate cu programul de parteneriat aprobat, Grupul CME va prezenta prețul de referință (Ether Reference Rate, în dolari SUA) și prețul în timp real (Ether Real Time Index) la fiecare 24 de ore. Baza calculelor o vor constitui tranzacțiile și operațiunile efectuate în cadrul burselor de schimb Bitstamp și Kraken.

După cum a menționat managerul direcției privind produsele de capital și investițiile alternative ale Grupului CME, Tim McCourt, noile instrumente sunt necesare pentru a răspunde nevoilor în creștere ale acestui segment de piață. Prin urmare, pentru utilizatorii Ethereum, asigurarea transparenței prețurilor și o sursă sigură a prețului de referință sunt evenimentele cheie de la începutul acestui an.

Noile indicii vor fi menținute de Comitetul de Supraveghere al Bitcoin, o agenție formată de Grupul CME, Crypto Facilities și alți participanți de pe piața cripto-valutară. Odată cu lansarea acestor instrumente, Grupul CME a obținut acces la contractele futures pentru Ethereum. Acest eveniment deschide noi perspective, nu numai pentru investitorii instituționali, ci și pentru minerii care acum își pot gestiona mai eficient profiturile.

Anterior, lansarea acestei opțiuni a fost anunțată de către British Crypto Facilities. În același timp, cursul orientativ pentru calcularea contractelor futures bitcoin este oferit Grupului CME de către platforma britanică de tranzacționare a activelor digitale din decembrie 2017.

290
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe