COMERȚBANK - o altă bancă, care s-a ales cu o amendă de peste 2 milioane de lei din partea Băncii Naționale


Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a emis o decizie de impunere amenzii BC «COMERȚBANK» și membrilor consiliului băncii în valoare de 1,7 milioane lei și 551,612.42 lei, respectiv. De asemenea, în ceea ce privește membrii Consiliului instituției de credit, care și-au exercitat funcțiile în cursul inspecțiilor, s-au aplicat sancțiuni sub forma unui avertisment.

Adoptarea acestei decizii a fost precedată de un control cuprinzător la COMERȚBANK, în rezultatul căruia au fost depistate o serie de încălcări ale unor reglementări ale Băncii Naționale, precum și a prevederilor Legii instituțiilor financiare și Legii privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Ca urmare a controlului, banca comercială «COMERȚBANK» nu a respectat cerințele legale referitoare la formarea consiliului, cerințele prudențiale în domeniul activităților de creditare, precum și cerințele pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, concentrarea riscurilor bancare, tranzacțiilor financiare cu părțile afiliate, controlul administrării interne.

După cum s-a menționat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Băncii Naționale a Moldovei, au fost aplicate amenzi următorilor membri ai Consiliului de Administrație:

  • Președintelui Consiliului de administrație al băncii, Serghei Kartașov - 244 000 lei;
  • Prim-vicepreședintelui Comitetului de conducere, Alexandru Radu - 146.000 lei;
  • Vicepreședintelui Comitetului de conducere, Serghei Nikolayev - 160 000 de lei.

Avertismente din partea Băncii Naționale a Moldovei au primit membrii consiliului de administrație ai Băncii - Petru Skovorodco, Iurie Blinov, Constantin Movilă.

Anterior, autoritatea de reglementare a aplicat sancțiuni împotriva băncilor comerciale "EuroCreditBank" S.A și "Fincombank" S.A.

0

295

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org