Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.09.2021
USD
17.63
EUR
20.66
RUB100
0.240
Bitcoin
Etherium

COMERȚBANK - o altă bancă, care s-a ales cu o amendă de peste 2 milioane de lei din partea Băncii Naționale

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a emis o decizie de impunere amenzii BC «COMERȚBANK» și membrilor consiliului băncii în valoare de 1,7 milioane lei și 551,612.42 lei, respectiv. De asemenea, în ceea ce privește membrii Consiliului instituției de credit, care și-au exercitat funcțiile în cursul inspecțiilor, s-au aplicat sancțiuni sub forma unui avertisment.

Adoptarea acestei decizii a fost precedată de un control cuprinzător la COMERȚBANK, în rezultatul căruia au fost depistate o serie de încălcări ale unor reglementări ale Băncii Naționale, precum și a prevederilor Legii instituțiilor financiare și Legii privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Ca urmare a controlului, banca comercială «COMERȚBANK» nu a respectat cerințele legale referitoare la formarea consiliului, cerințele prudențiale în domeniul activităților de creditare, precum și cerințele pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, concentrarea riscurilor bancare, tranzacțiilor financiare cu părțile afiliate, controlul administrării interne.

După cum s-a menționat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Băncii Naționale a Moldovei, au fost aplicate amenzi următorilor membri ai Consiliului de Administrație:

  • Președintelui Consiliului de administrație al băncii, Serghei Kartașov - 244 000 lei;
  • Prim-vicepreședintelui Comitetului de conducere, Alexandru Radu - 146.000 lei;
  • Vicepreședintelui Comitetului de conducere, Serghei Nikolayev - 160 000 de lei.

Avertismente din partea Băncii Naționale a Moldovei au primit membrii consiliului de administrație ai Băncii - Petru Skovorodco, Iurie Blinov, Constantin Movilă.

Anterior, autoritatea de reglementare a aplicat sancțiuni împotriva băncilor comerciale "EuroCreditBank" S.A și "Fincombank" S.A.

809
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe