CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
23.07.2019
USD
17.55
EUR
19.69
RUB100
0.278
Bitcoin
10089$
Etherium
212.85$

Delegația Republicii Moldova a participat la reuniunea anuală a FMI și a Grupului Băncii Mondiale

Delegația Republicii Moldova condusă de guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, din 10 până la 15 octombrie 2017 s-a aflat cu vizita oficială la Washington (SUA) și a participat la reuniunile anuale ale Fondului Monetar Internațional și al Grupului Băncii Mondiale.

În cadrul vizitei, membrii delegației au avut mai multe întâlniri cu oficialii Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internațional, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Comisiei Europene și Trezoreriei SUA. Ei au discutat aspecte precum: progresele în reformarea sistemului financiar-bancar, implementarea programului de finanțare din partea Fondului Monetar Internațional și măsurile pe care autoritățile moldovene le-au luat pentru a asigura stabilitatea macroeconomică în țară. 

În plus, reprezentanții țării noastre au participat la reuniunea anuală a FMI și a Grupului Băncii Mondiale conduse de Olanda și Belgia, care include 15 state. De asemenea, au avut loc mai multe întâlniri, în cadrul cărora au fost luate în considerare aspectele legate de proiecte și segmentul de investiții din Republica Moldova. Organizatorii acestor întâlniri au fost Societatea Financiară Internațională, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Consiliul Europei Bank, și altele. Succes deosebit a fost remarcat în discuțiile bilaterale ale delegației moldovenești cu reprezentanți din România, Ucraina, Lituania și România, precum și la ședința de lucru comună cu specialiștii «Kroll» și «Steptoe & Johnson» la care au participat reprezentanți ai Departamentului de rambursare a fondurilor retrase în mod fraudulos ale Băncii Mondiale (Stolen Asset Recovery Initiative).

La finalul vizitei la Washington, delegația din Moldova s-a întâlnit cu diaspora. În cadrul reuniunii au fost discutate situația economică actuală din țară, reformele administrației publice și succesele realizate de autoritățile moldovenești în direcția restructurării sistemului financiar-bancar.

Din grupul care a mers la Washington, de asemenea, au făcut parte: Vladimir Munteanu, primul vice-guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Harea, viceguvernatorul BNM, și Veronica Vragaleva, vice-ministrul  Finanțelor.

276
100
Tema zilei
Compania de asigurări Moldasig va fi controlată de autoritatea de reglementare
Conform deciziei Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare din 22 iulie 2019, agenția a preluat controlul asupra soci...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe