Delegația Republicii Moldova participă la Forumul de afaceri "Rusia - Moldova: extinderea cooperării în afaceri"


În aceste zile Moscova găzduiește Forumul antreprenorial "Rusia - Moldova: extinderea cooperării în afaceri", la care participă conducătorii asociațiilor business din Federația Rusă și reprezentanții delegației Republicii Moldova, conduse de președintele țării, Igor Dodon. Forumul a fost organizat de formarea de "Business Rusia", iar scopul său principal este reluarea relațiilor economice și comerciale dintre cele două țări.

După cum a afirmat la deschiderea Forumului președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fenomenul economic de neînțelegere între cele două țări se v epuiza în curând. Prin urmare, o prioritate pentru conducerea țării este restaurarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă, care în viitorul apropiat va înlesni procesul de atragere a investițiilor rusești în economia Republicii Moldova. De asemenea, președintele țării noastre a remarcat importanța deschiderii pieței rusești pentru producătorii interni: actualmente consumatorilor ruși le sunt disponibile fructe și legume de la 130 de întreprinderi din Moldova, vinul – de la mai mult de 20 de fabrici vinicole, conserve și carne – de la 6 întreprinderi moldovenești. Principalul obiectiv al participării delegației moldovenești la Forumul economic organizat de către partea rusă este descoperirea unei piețe externe vaste și atât de necesare pentru Republica Moldova.

La finalizarea sesiunii plenare vor fi organizate discuții bilaterale în formatul «B2B» între agenții economici din cele două țări. În cadrul acestor discuții se vor aborda diverse probleme de cooperare. În plus, presedintele RM a vorbit cu mai mulți lideri de comerț din Rusia și le-a propus agenților economici să viziteze țara noastră în scopul unui studiu mai detaliat al mediului de producție. Data vizitei rămâne să fie aprobată curând.

De asemenea, Președintele Republicii Moldova a remarcat faptul că revenirea investitorilor ruși este benefică pentru ambele țări, prin urmare, astfel de măsuri vor primi sprijinul necesar la cel mai înalt nivel.

Pe 16 martie Igor Dodon a participat la o întâlnire cu un grup de oameni de afaceri ruși, la care, de asemenea, au participat președintele formațiunii "Business Rusia" și membrul Camerei Publice a Federației Ruse Alexey Repik, Președintele Consiliului de Administrație al companiei "Exporturile rusești" Igor Ceaika, reprezentantul special al președintelui Republicii Bashkortostan privind cooperarea investițiilor Andrei Nazarov. Toți participanții la reuniune au convenit că întreprinderile din Moldova și Rusia au un potențial enorm pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare multilaterală.

Punctul culminant al vizitei delegației moldovenești la Moscova va fi întâlnirea cu președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul căreia sunt planificate discuții referitor la o serie de probleme regionale, de comerț și cooperare economică între cele două țări.

0

170

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org