Deponenții Bancii de Economii își pot primi sumele indexate


Ministerul Finanțelor a lansat procedura de plată a sumelor indexate în favoarea deponenților Băncii de Economii care au solicitat înregistrarea până la sfârșitul lunii mai a acestui an. Departamentul a raportat acest lucru într-un comunicat de presă.

Începând cu 3 iulie 2018, deponenții Băncii de Economii, născuți înainte de anul 1991 inclusiv, vor putea primi fondurile corespunzătoare primei etape a indexării. De asemenea, plățile vor fi efectuate în favoarea deponenților născuți până în 1941 inclusiv, iar sumele sunt aferente celei de a doua etape a indexării.

Sursele bănești pot fi ridicați de la orice reprezentanță a Î.S. "Poșta Moldovei". Pentru a face acest lucru, solicitantul trebuie să prezinte un document de identitate. În cazul în care banii va primi moștenitorul de drept al deponentului, acesta va fi obligat să prezinte suplimentar certificatul de deces al deponentului și o copie a certificatului de moștenire, autentificat notarial.

Pentru anul curent în bugetul de stat sunt prevăzute circa 50 de milioane de lei pentru a compensa pierderile la depozitele cetățenilor din "Banca de Economii". Plata sumelor indexate se efectuează în conformitate cu Legea privind indexarea depunerilor cetățenilor în «Banca de Economii» și decizia Guvernului Republicii Moldova din 28 februarie 2018.

0

160

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org